«Український тиждень» відмовляється від репортажів, соціальної тематики й новин

«Український тиждень» відмовляється від репортажів, соціальної тематики й новин

30 Грудня 2020
2429
30 Грудня 2020
16:45

«Український тиждень» відмовляється від репортажів, соціальної тематики й новин

2429
Через реорганізацію видання залишили дев’ять працівників.
«Український тиждень» відмовляється від репортажів, соціальної тематики й новин
«Український тиждень» відмовляється від репортажів, соціальної тематики й новин

Видання «Український тиждень» у межах реорганізації припиняє публікувати репортажі, матеріали соціальної тематики й новини на сайті. Про це видання повідомило 30 грудня.

«По-перше, фокусування на магістральних напрямах дає більший ефект. По-друге, ми прагнемо бути, швидше, експертним виданням, аніж класичним ЗМІ з усіма його належними атрибутами. По-третє, сьогодні немає потреби постійно переписувати повідомлення інших медіа, релізи пресслужб чи пости політиків у соцмережах. Наш читач цього не потребує. Змагання новинарів на швидкість рерайтингу – не наш вид спорту», – пояснили в «Тижні».

Головний редактор часопису Дмитро Крапивенко повідомив «Детектору медіа», що через реорганізацію видання залишили дев’ять працівників, з яких п’ять – відділ новин. Він уточнив, що нині ставку роблять на співпрацю з позаштатними авторами й готові співпрацювати з усіма звільненими.

Видання вирішило сконцентруватися на аналітиці та прогнозуванні. Зокрема, «Український тиждень» змінив формат співпраці з іноземними медіа – розширив коло партнерів. У 2021 році публікуватиме матеріали різних медіа з багатьох країн, дослідження закордонних think tank тощо.

«Місія видання – формувати порядок денний у країні – залишається незмінною. Так само, як і слоган "Зміст має значення". Тому плануємо активніше комунікувати та співпрацювати з нашою цільовою аудиторією, а також творити разом із нею нові сенси», – сказали в «Тижні» та додали, що з цією метою хочуть організовувати заходи й обговорення в онлайн та офлайн-форматах.

Крім того, «Український тиждень» наступного року має намір реалізувати низку спеціальних проєктів, зокрема – присвячених ротації регіональних еліт і підсумкам місцевих виборів. «У 2020 році ми сформували потужну мережу в усіх обласних центрах країни, і вона має суттєво підсилити нашу роботу у 2021-му», – уточнили у виданні.

Перше число «Тижня» вийде друком 22 січня.

Як писав ДМ, журналісти Ганна Чабарай та Станіслав Козлюк залишили журнал «Український тиждень» через реорганізацію.

Нагадаємо, 17 березня 2020 року журнал «Український тиждень» призупинив випуск друкованої версії на час карантину. 13 квітня видання запустило краудфандингову кампанію через брак ресурсів, викликаний коронакризою. 28 травня журнал відновив свій вихід.

14 серпня видання «Тиждень.ua» оновило дизайн сайту та підхід до його наповнення

9 грудня головний редактор «Українського тижня» Дмитро Крапивенко повідомив, що журнал в 2020 році не видаватиме спецпроєкт з британським журналом The Economist «Світ у 2021». 

23 грудня студенти Школи журналістики та комунікацій Українського католицького університету спільно з часописом «Український тиждень» презентували спецвипуск, фокус-тема якого «За що відповідальна молодь?». Журнал включає три тематичні блоки – «Ідентичність», «Лідерство» та «Усвідомлений вибір».

Фото: Український тиждень

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2429
Читайте також
10.02.2021 11:00
«Детектор медіа»
2 023
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду