«Український тиждень» та Школа комунікацій і журналістики УКУ підготували спецпроєкт «Чому Україна переможе»

«Український тиждень» та Школа комунікацій і журналістики УКУ підготували спецпроєкт «Чому Україна переможе»

17 Грудня 2021
1891

«Український тиждень» та Школа комунікацій і журналістики УКУ підготували спецпроєкт «Чому Україна переможе»

1891
Спеціальний випуск «Українського тижня» і Школи журналістики і медіакомунікації УКУ буде поширюватись безкоштовно з 16 грудня у мережі книгарень «Є».
«Український тиждень» та Школа комунікацій і журналістики УКУ підготували спецпроєкт «Чому Україна переможе»
«Український тиждень» та Школа комунікацій і журналістики УКУ підготували спецпроєкт «Чому Україна переможе»

У вівторок, 21 грудня, «Український тиждень» спільно зі Школою журналістики та комунікацій УКУ презентують другий спільний проєкт під назвою «Чому Україна переможе».

Презентація спеціального проєкту «Чому Україна переможе» відбудеться у Львові 21 грудня о 13:00 у Центрі Шептицького і о 18:30 в книгарні «Є» на проспекті Свободи, 7.

Спеціальний випуск «Українського тижня» і Школи журналістики і медіакомунікацій УКУ буде поширюватись безкоштовно з 16 грудня у мережі книгарень «Є».

Практично всі статті підготовлені студентами і студентками Школи журналістики та комунікацій УКУ під керівництвом координатора проєкту Дмитра Крапивенка, який очолював «Український тиждень» у 2014-2021 роках.

«Цьогоріч ми вирішили задатись питанням "Чому Україна переможе"? Сам факт майбутньої перемоги ми не ставимо під сумнів. Але що для цього потрібно? Йдеться не про суто військовий чи дипломатичний бік справи. Навіть якщо Путін завтра піде з посади, помре, дематеріалізується, російська загроза не зникне. Питання нашої стійкості, конкурентоздатності й успіху – це і є Перемога у широкому розумінні цього слова.

Тому у цьому спеціальному випуску ми говоримо про багато дуже важливих тем: демократію участі, зміну політичних поколінь, професії, потрібні новій економіці, повернення трудових мігрантів, "нове просвітництво" і його етику, мовну політику, історичну пам’ять та кінематограф. Нашою, без перебільшення скажу, гордістю є інтерв’ю з художником Іваном Марчуком, – це одночасно і усмішка репортерської Фортуни нашим студентам, і наполеглива праця, і діалог поколінь в прямому сенсі слова», – говорить Дмитро Крапивенко.

Керівниця магістерської програми з журналістики Школи журналістики та комунікацій УКУ Світлана Жаб’юк додала, що спецвипуск ілюструє, як побудовано навчання у магістратурі з журналістики.

«Кожна дисципліна завершується практичним проєктом у співпраці з ментором-викладачем. Фахові знання доповнюються світоглядним ядром, власне, така синергія допомагає майбутньому журналісту розуміти суспільні трансформації та дозволяє шукати відповідь на запитання, чому Україна переможе», – зауважила Жаб’юк. 

13 квітня 2020 року «Український тиждень» запустив краудфандингову кампанію через брак ресурсів, який був викликаний пандемією коронавірусу. З березня по серпень журнал «Тиждень» не виходив друком.

14 серпня сайт «Тиждень.ua» оновив свій дизайн та анонсував запуск платного контенту.

Наприкінці грудня 2020 року «Український тиждень» провів реорганізацію, редакцію залишили дев’ять працівників. Зокрема, видання відмовилось від репортажів, соціальної тематики й блоку новин, вирішивши сконцентруватися на аналітиці та прогнозуванні.

1 листопада 2021 року головним редактором «Українського тижня» став Юрій Лапаєв.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1891
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду