Дмитро Крапивенко йде з посади головного редактора «Українського тижня»

Дмитро Крапивенко йде з посади головного редактора «Українського тижня»

18 Жовтня 2021
2428

Дмитро Крапивенко йде з посади головного редактора «Українського тижня»

2428
Дмитро Крапивенко: У моїх взаєминах з Тижнем усе гаразд, я перехожу у статус «єпископа на спочинку» і періодично дописуватиму туди.
Дмитро Крапивенко йде з посади головного редактора «Українського тижня»
Дмитро Крапивенко йде з посади головного редактора «Українського тижня»

Головний редактор «Українського тижня» Дмитро Крапивенко повідомив, що з 1 листопада залишає свою посаду, проєкт очолить його заступник Юрій Лапаєв.

«З 01 листопада я залишаю посаду головного редактора Тижня. З проєктом все гаразд, його очолить мій заступник і наступник Юрій Лапаєв. Усі робочі головредські запитання прошу адресувати Юрі вже зараз, так буде ефективніше. У моїх взаєминах з Тижнем теж усе гаразд, я перехожу у статус "єпископа на спочинку" і періодично дописуватиму туди. Ні, я не втомився, не буде ніяких медитацій, саббатикалів та іншої маячні. Це не про мене...», – написав Крапивенко у фейсбуці.

За словами Крапивенка, він продовжить працювати шефредактором програми «Зворотний відлік» на Суспільному, при цьому не відмовлятиметься від цікавих пропозицій (скоріше за все парттайм).

Юрій Лапаєв у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що на посаді головного редактора не планує впроваджувати кардинальних змін у політиці редакції.

«Моє призначення – це символ і ознака того, що ми нічого не міняємо, плануємо продовжити ту саму лінію…Можливо будемо пробувати додаткові формати, але точно не зараз», – зазначив Лапаєв.

Він додав, що редакція розмірковує над можливістю відновлення стрічки новин, від якої «Український тиждень» відмовився наприкінці 2020 року.

«Зараз ми шукаємо якійсь свій унікальний формат, щоб не повторювати інших і не змагатися у швидкості», –  сказав Лапаєв.

Крапивенко очолював «Український тиждень» з 2011 року, до цього був головредом порталів Tochka.net та Delfi.ua, також очолював проєкти Tsn.ua та Glavred.info.

13 квітня 2020 року «Український тиждень» запустив краудфандингову кампанію через брак ресурсів, який був викликаний пандемією коронавірусу. З березня по серпень журнал «Тиждень» не виходив друком.

14 серпня сайт «Тиждень.ua» оновив дизайн сайту та анонсував запуск платного контенту.

Наприкінці грудня 2020 року «Український тиждень» провів реорганізацію, редакцію залишили дев’ять працівників. Зокрема, видання відмовилось від репортажів, соціальної тематики й блоку новин, вирішивши сконцентруватися на аналітиці та прогнозуванні.

Фото: Магістерська програма з медіакомунікацій УКУ/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2428
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду