Максим Віхров став головредом «Тижня»

Максим Віхров став головредом «Тижня»

22 Червня 2022
3756

Максим Віхров став головредом «Тижня»

3756
До цього він був виконувачем обов’язків головреда видання.
Максим Віхров став головредом «Тижня»
Максим Віхров став головредом «Тижня»

Максим Віхров 22 червня повідомив «Детектору медіа», що з травня 2022 року став головним редактором видання «Український тиждень».  

Наразі в редакції «Тижня», окрім нього, працює Ольга Ворожбит, Алла Лазарева, Тетяна Боць, Андрій Голуб, Роман Малко, Олександр Крамар і Федір Кудрін. Також видання працює з багатьма позаштатними авторами.

«У нашій роботі ми продовжуємо дотримуватись редакційного принципу "Зміст має значення". Наприклад, ми ще до війни завели телеграм-канал, але пишемо там лише про головні, найбільш важливі події в Україні та світі, а не засипаємо читача сотнями повідомлень на добу. Також ми стали робити більший акцент на роботі з міжнародною аудиторією. Наприклад, Алла Лазарева і Ольга Ворожбит дали за цей час, напевно, сотні коментарів іноземним медіа: французьким, німецьким, індійським тощо, — повідомив Віхров. — Наш кореспондент Роман Малко, а також залучені автори роблять репортажі зі звільнених та прифронтових теренів, записують свідчення людей, які пережили окупацію, роблять інтерв’ю із захисниками України, зокрема з іноземними добровольцями».

Він також розповів, що редакція перекладає важливі тексти про Україну англійською, має україно-, англо-, франко- та німецькомовний твіттер. Крім цього, видання налагодило двосторонню співпрацю з Die Welt, на шпальтах якого тепер друкують статті авторів «Тижня».

«Що стосується решти напрямів, ми залишаємось, скажімо так, світоглядним виданням. Коли у лютому всі заговорили про потребу глибинної деколонізації, про цивілізаційні відмінності між Україною та Росією, мені було дуже приємно — це те, про що "Тиждень" пише вже півтора десятиліття. Нещодавно стало відомо, що вулицю Пушкінську у Києві перейменують на честь Євгена Чикаленка. Значить, все ж таки не дарма "Тиждень" з 2016 року допомагав витягнути ім’я Чикаленка із забуття, — сказав Максим Віхров. — Але пишатися зробленим колись — це справа для мирних часів. Війна ще триває, і думати про те, якою Україна має стати після війни, треба вже зараз. Тут інтелектуальні напрацювання "тижнівського" середовища також стануть у пригоді. <…> Наша місія — насичувати український інтелектуальний простір сенсами і ми будемо виконувати її».

Як розповів Максим Віхров, журнал «Український тиждень» друком наразі не виходить. 

«Пізно увечері 23 лютого, це якраз була середа, ми, як завжди, здали у друкарню черговий випуск «Тижня». Але друком він вже не вийшов. А через декілька днів наш більд-редактор і верстальник Максим Соловйов пішов на війну. Наразі ми не маємо змоги видавати друковану версію, тому публікуємо всі наші матеріали на сайті Tyzhden.ua, доступ до них безкоштовний. З економічної точки зору, робота у такому форматі — це серйозний виклик, але ми робимо все, щоб задовольняти інтелектуальні потреби наших читачів. Нас часто запитують, коли ми повернемось у друк, але наразі я не маю відповіді на це питання. Про будь-які зміни ми обов’язково повідомимо», — сказав головред видання.  

Підтримати «Тиждень» можна через Патреон тут.

«Ми завжди були, є і будемо незалежним медіа, яке не обслуговує олігархічні інтереси і не публікує «джинсу». Тому ми особливо вдячні тим, хто поділяє наші погляди і підтримує нас фінансово», — додав Віхров.

Нагадаємо, у березні 2020 року журнал «Український тиждень» призупиняв випуск друкованої версії через пандемію COVID-19 та каратин. Згодом журнал відновив свій вихід. У тому ж році Tyzhden.ua оновив дизайн сайту та підхід до його наповнення. 9 грудня головний редактор «Українського тижня» Дмитро Крапивенко повідомив, що журнал у 2020 році не видаватиме спецпроєкт із британським журналом The Economist «Світ у 2021». А вже наприкінці грудня 2020 року «Український тиждень» провів реорганізацію, редакцію залишили дев’ять працівників. Зокрема, видання відмовилось від репортажів, соціальної тематики тощо, вирішивши сконцентруватися на аналітиці та прогнозуванні.

Фото з фейсбук-сторінки Максима Віхрова 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3756
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду