«Планета кіно» призупинила розвиток нових кінотеатрів

«Планета кіно» призупинила розвиток нових кінотеатрів

19 Листопада 2020
2164
19 Листопада 2020
14:15

«Планета кіно» призупинила розвиток нових кінотеатрів

2164
Призупинені, зокрема, проєкт нового кінотеатру в Івано-Франківську, а також попередні переговори в Києві, Одесі та Харкові.
«Планета кіно» призупинила розвиток нових кінотеатрів
«Планета кіно» призупинила розвиток нових кінотеатрів

ТОВ «Тріумф Медіа Груп», що розвиває в Україні мережу кінотеатрів «Планета кіно», призупинило нові проєкти щонайменше на півроку. Про це пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на співвласника компанії Дмитра Деркача.

«Поки що ми всі нові проекти поставили на паузу. Щонайменше на півроку. Наразі невідомо, що буде через півроку, скільки у нас залишиться кінотеатрів і в якому стані буде компанія. Тому все на паузі. Нових переговорів не ведемо», - сказав Дмитро Деркач.

Він уточнив, що призупинені, зокрема, проєкт нового кінотеатру в Івано-Франківську, а також попередні переговори в Києві, Одесі та Харкові.

Водночас планується розширення кінотеатру «Планета кіно» в торговельно-розважальному центрі Forum Lviv у Львові за рахунок добудови двох залів. Згідно з повідомленням прес-служби Львівської міської ради, відповідні містобудівні умови і обмеження для ПрАТ «Мульті Весте Україна 3» затверджені 13 листопада.

«Ми цей проєкт ініціювали понад рік тому. Це добудова двох залів до вже наявних. Я так розумію, ТРЦ розробляє і затверджує проєктну документацію для цього розширення. Крім додаткових двох залів кінотеатру, ТРЦ планує додати інші приміщення для оренди», - розповів пан Деркач.

Мережа «Планета кіно» налічує дев'ять кінотеатрів у Києві, Одесі, Львові, Харкові, Сумах. Також відомо про плани компанії відкрити новий кінотеатр у ТРЦ Ocean Mall у Києві.

Нагадаємо, у березні «Планета кіно» та інші кінотеатри закрились на карантин. Поновити роботу їм дозволили 2 липня, але з обмеженнями по кількості глядачів.

У листопаді стало відомо про наміри уряду запровадити карантин вихідного дня. Співвласник «Планети кіно» Дмитро Деркач закликав індустрію протестувати проти цього. За його словами, для кінотеатрів карантин вихідного дня рівнозначний повному закриттю. Міністерство культури та інформаційної політики також було проти ініціативи такого карантину.

Однак 11 листопада уряд усе-таки запровадив в Україні карантин вихідного дня. Тепер на вихідних заборонена робота ресторанів, барів, кафе, торгових центрів, кінотеатрів, театрів, музеїв.

Мінкульт повідомив, що готує пропозицію до Кабінету Міністрів про режим фінансової компенсації для сфери культури, креативних індустрій та туризму. За оцінкою міністра Олександра Ткаченка, доходи сфери культури та креативних індустрій скоротяться на 50% через карантин вихідного дня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2164
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду