Ткаченко вважає, що доходи сфери культури впадуть на 50% через карантин вихідного дня

Ткаченко вважає, що доходи сфери культури впадуть на 50% через карантин вихідного дня

13 Листопада 2020
1329
13 Листопада 2020
12:35

Ткаченко вважає, що доходи сфери культури впадуть на 50% через карантин вихідного дня

1329
Денис Шмигаль має зустрітися з представниками сфери культури і креативних індустрій та обговорити шляхи подолання кризи.
Ткаченко вважає, що доходи сфери культури впадуть на 50% через карантин вихідного дня
Ткаченко вважає, що доходи сфери культури впадуть на 50% через карантин вихідного дня

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко вважає, що доходи сфери культури та креативних індустрій скоротяться на 50% через карантин вихідного дня. Про це він сказав у ток-шоу «Право на владу» 12 листопада. 

«Я чітко розумію, що карантин вихідного дня вдарить дуже сильно по тим індустріям, якими опікується наше міністерство: це культурна, креативні індустрії, сфера гостинності. І безперечно, 50% їхніх доходів – за вихідні дні», – сказав міністр та додав, що зараз варто почати обговорювати компенсації всій сфері в «надзвичайно великих масштабах».

Він уточнив, що не підтримав рішення Кабінету Міністрів про запровадження карантину вихідного дня, бо представники сфери культури залишаться без роботи.

«Понад 80 мільярдів гривень втрат лише з початку року у цій сфері. Це велика частина самозайнятих. Куди вони підуть? І якщо вже ухвалено це рішення – і сьогодні я з прем'єром про це говорив... Ми запропонували цілий пакет допомоги. У вівторок має бути його зустріч з представниками сфери культури і креативних індустрій. Ми будемо долучати спеціалістів, для того, щоб знайти шляхи виходу з цієї ситуації. Я не хотів би зараз обговорювати, правильно чи ні – карантин вихідного дня. Я утримався. Але варто тоді говорити про те, яким чином ми будемо допомагати живим», – пояснив пан Ткаченко.

За його словами, європейською статистикою доведено, що до театрів, кінотеатрів, музеїв приходить найменша кількість заражених.

«Там є вентиляція, всі сидять у масочках. Від 0,2% до 2% на 100 тисяч зараження за європейською статистикою. Тобто, це достатньо безпечна сфера. Крім того, люди емоційно розвантажуються. І це також не варто забувати», – додав міністр.

Нагадаємо, 11 листопада уряд запровадив в Україні карантин вихідного дня. Тепер на вихідних не працюватимуть ресторани, бари, кафе, торгові центри, кінотеатри та театри. МКІП раніше був проти такої ініціативи.

Міністерство культури та інформаційної політики того ж дня повідомило, що готує пропозицію до Кабінету Міністрів про режим фінансової компенсації для сфери культури, креативних індустрій та туризму.

Фото: ТСН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1329
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду