Мінкультури України виступило проти карантину вихідного дня

Мінкультури України виступило проти карантину вихідного дня

9 Листопада 2020
1696
9 Листопада 2020
19:00

Мінкультури України виступило проти карантину вихідного дня

1696
Із ініціативою більш жорсткого карантину у вихідні дні виступило Міністерство охорони здоров'я.
Мінкультури України виступило проти карантину вихідного дня
Мінкультури України виступило проти карантину вихідного дня

Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) України виступає проти введення карантину вихідного дня через поширення коронавірусної хвороби. Про це написав у Telegram міністр Олександр Ткаченко.

«З огляду на те, які наслідки для сфери культури, креативних індустрій може спричинити карантин вихідного дня, МКІП не підтримує цю ініціативу. Сотні тисяч працівників в Україні можуть залишитися без роботи. Тобто йдеться про життя та існування людей. Окреме питання, чи витримає економіка України, якщо свою роботу призупинить сфера, яка генерує від 2 до 4% ВВП. І це ми говоримо в розрізі сфери культури, хоча варто пам’ятати, що загалом аналогічні ризики й для мікро, малого та середнього бізнесу», - йдеться в повідомленні.

На думку міністерства, заклади культури - не епіцентр для розповсюдження вірусу.

«Контролювати дотримання карантинних обмежень у закладах культури чи не найпростіше: потік людей регулюється, розсадка визначається, те, щоб відвідувачі перебували у масках та температурний скрингінг – постійно відслідковується, дезінфікуючі засоби завжди в доступі. Тому закривати сферу, яка фактично є взірцем для багатьох галузей по виконанню санепідем вимог МОЗ, – рішення, що призведе до фінансових втрат в бюджеті України. Заборона на роботу в вихідні дні для закладів культури та креативних індуйстрій призведе до зменшення і без того критичних доходів ще додатково на 50% і більше», - зазначено в заяві МКІП.

У міністерстві додали, що українцям потрібно залишити можливість відвідати театр чи кінотеатр, щоб емоційно розвантажитись під час пандемії.

Нагадаємо, голова медичного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький запропонував запровадити в Україні карантин вихідного дня ще на початку жовтня 2020 року. У листопаді Міністерство охорони здоров'я заявило, що підтримує цю ініціативу. Зокрема, 9 листопада головний санітарний лікар України, заступник міністра Віктор Ляшко повідомив, що уряд проголосує питання впровадження «карантину вихідного дня» найближчим часом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1696
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду