detector.media
13.11.2020 12:35
Ткаченко вважає, що доходи сфери культури впадуть на 50% через карантин вихідного дня
Ткаченко вважає, що доходи сфери культури впадуть на 50% через карантин вихідного дня
Денис Шмигаль має зустрітися з представниками сфери культури і креативних індустрій та обговорити шляхи подолання кризи.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко вважає, що доходи сфери культури та креативних індустрій скоротяться на 50% через карантин вихідного дня. Про це він сказав у ток-шоу «Право на владу» 12 листопада. 

«Я чітко розумію, що карантин вихідного дня вдарить дуже сильно по тим індустріям, якими опікується наше міністерство: це культурна, креативні індустрії, сфера гостинності. І безперечно, 50% їхніх доходів – за вихідні дні», – сказав міністр та додав, що зараз варто почати обговорювати компенсації всій сфері в «надзвичайно великих масштабах».

Він уточнив, що не підтримав рішення Кабінету Міністрів про запровадження карантину вихідного дня, бо представники сфери культури залишаться без роботи.

«Понад 80 мільярдів гривень втрат лише з початку року у цій сфері. Це велика частина самозайнятих. Куди вони підуть? І якщо вже ухвалено це рішення – і сьогодні я з прем'єром про це говорив... Ми запропонували цілий пакет допомоги. У вівторок має бути його зустріч з представниками сфери культури і креативних індустрій. Ми будемо долучати спеціалістів, для того, щоб знайти шляхи виходу з цієї ситуації. Я не хотів би зараз обговорювати, правильно чи ні – карантин вихідного дня. Я утримався. Але варто тоді говорити про те, яким чином ми будемо допомагати живим», – пояснив пан Ткаченко.

За його словами, європейською статистикою доведено, що до театрів, кінотеатрів, музеїв приходить найменша кількість заражених.

«Там є вентиляція, всі сидять у масочках. Від 0,2% до 2% на 100 тисяч зараження за європейською статистикою. Тобто, це достатньо безпечна сфера. Крім того, люди емоційно розвантажуються. І це також не варто забувати», – додав міністр.

Нагадаємо, 11 листопада уряд запровадив в Україні карантин вихідного дня. Тепер на вихідних не працюватимуть ресторани, бари, кафе, торгові центри, кінотеатри та театри. МКІП раніше був проти такої ініціативи.

Міністерство культури та інформаційної політики того ж дня повідомило, що готує пропозицію до Кабінету Міністрів про режим фінансової компенсації для сфери культури, креативних індустрій та туризму.

Фото: ТСН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY