detector.media
19.06.2020 11:03
Медведчук сказав, що спільний бізнес із Коломойським «це не питання ідеології та комфорту»
Медведчук сказав, що спільний бізнес із Коломойським «це не питання ідеології та комфорту»
Політик має з олігархом бізнес-зв'язки щонайменше в чотирьох сферах: медіа, енергетиці, нафтовій логістиці та металургії.

Народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Віктор Медведчук говорить, що партнерство в бізнесі з олігархом Ігорем Коломойським – це «питання бізнесу, а не ідеології». Про він сказав програмі «Схеми: корупція в деталях».

Журналіст нагадав Віктору Медведчуку, що в 2019 році пан Коломойський в інтерв’ю російському РБК називав його «зрадником» і «колаборантом», та запитав, чи комфортно йому вести спільний бізнес з олігархом. «Всі питання бізнесу викладені в моїй декларації. Більше ніяких коментарів я не даю. А партнерів в бізнесі дуже багато. Весь бізнес, він регулюється чинним законодавством. Комфортно чи не комфортно – просто так сталося і так є. Питання бізнесу – це питання бізнесу. До чого тут ідеологія? Я, наприклад, пана Коломойського, як ви кажете, мого партнера, востаннє бачив років сім тому. А по телефону розмовляв років шість тому. Але ж це не заважає існуванню бізнесу», – відповів політик.

Нагадаємо, голова партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук у своїй декларації серед компаній, які належать його дружині, вказав Bolvik Ventures LTD, зареєстровану на Британських Віргінських островах. Ця компанія присутня також у структурі власності «1+1», оприлюдненій на сайті (документ оновлений 2 березня 2020 року).

У пресслужбі «1+1» заявили, що для них ця інформація також є новою. Колишній керівник «1+1 медіа» та міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що не знає про участь у власності «1+1» Оксани Марченко. Сама вона розмовляти з «Детектором медіа» відмовилась. 

Ігор Коломойський заявив, що частка родини Медведчуків у структурі «1+1» для нього новина.

Адвокат Ігор Кириленко, який представляє інтереси голови партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктора Медведчука, прокоментував ситуацію із володінням дружиною Медведчука Оксаною Марченко частками у структурі «1+1». За його словами, Оксана Марченко володіє 8,22% акцій телеканалу «1+1» і 8,17% акцій телеканалу ТЕТ.

Колишній генеральний директор «1+1», нині почесний президент цього каналу та міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав, що не знав про перебування пов’язаних із Віктором Медведчуком компаній у структурі власності медіахолдингу «1+1».

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY