Ткаченко розповів про перші кроки на посаді міністра та хто може очолити комітет замість нього

Ткаченко розповів про перші кроки на посаді міністра та хто може очолити комітет замість нього

1 Червня 2020
3688

Ткаченко розповів про перші кроки на посаді міністра та хто може очолити комітет замість нього

3688
Фракція «Слуга народу» 1 червня підтримала кандидатуру голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександра Ткаченка на посаду міністра культури.
Ткаченко розповів про перші кроки на посаді міністра та хто може очолити комітет замість нього
Ткаченко розповів про перші кроки на посаді міністра та хто може очолити комітет замість нього

Про свої перші плани в разі призначення на посаду міністра Олександр Ткаченко розповів під час брифінгу. 

«Наразі стоїть питання виживання (культурної індустрії - ред.). Це найголовніше питання. Була стратегія розроблена і прийнята командою Бородянського, запущено агентства, які потрібно довести до тями стосовно того, щоб вони могли працювати. Тому що зараз кілька з цих агентств не працюють, немає штату людей. Є багато питань щодо проведення фінансування, паспортів фінансових. Зараз найголовніше - розчистити ситуацію, яка склалась через те, що два місяці фактично не було міністра, почати працювати і зберегти те, що було вже зроблено», - сказав він.

Щодо закону про дезінформацію, то, на думку Ткаченка, наразі важливіше для індустрії прийняти закон про медіа.

«У нас була дуже ефективна співпраця із колишнім міністром, також із нинішньою виконувачкою обов’язків, пані Фоменко, фактично два останні місяці ми працювали в щоденному контакті. Сподіваюсь, в першу чергу, прийняти закон, який був розглянутий у першому читанні, №3377 (про підтримку культури і креативних індустрій. - ред.). І виділення коштів. Нам потрібні гроші щоб підтримати індустрію культури, яка зараз находиться в надзвичайно тривожному стані. Сподіваюсь, що ми зможемо зрушити справу допомоги культурі більш ефективними темпами, виділення додаткових коштів, які були зрізані під час секвестру бюджету», - додав він.

Журналісти нагадали пану Ткаченку, що лише вчора він заявив про наміри брати участь у праймеріз щодо визначення кандидата в мери Києва.

«Питання щодо Києва буде знаходитись в моєму корпусі безумовно. По цьому питанню буде окрема зустріч фракції. У нас все відбувається достатньо швидко. Такі розмови були і раніше», - відповів Ткаченко.

Коли парламент буде голосувати за його кандидатуру на посаду міністра культури, наразі невідомо.

«Має бути подання, має бути розгляд на комітеті, і після цього буде голосування у Верховній Раді. Можливо цього [тижня], а можливо – ні», - зазначив він.

Олександр Ткаченко також розповів, що запропонував кандидатуру свого заступника Микити Потураєва на посаду голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Нагадаємо, Олександр Ткаченко та народний депутат, блогер і колишній ведучий «1+1» Олександр Дубінський 31 травня оголосили про намір брати участь у праймеріз партії «Слуга народу» щодо визначення кандидата в мери Києва.

Як відомо, з березня 2020 у Мінкульті немає голови, лише виконувачка обов'язків. 4 березня 2020 року Верховна Рада звільнила прем'єр-міністра Олексія Гончарука та весь Кабмін. Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський того ж дня заявив, що не має наміру працювати в новому уряді. Одна з причин - розділення його міністерство на два.

10 березня ЗМІ повідомили, що Кабінет Міністрів України призначив Світлану Фоменко тимчасовою виконувачкою обов’язків міністра культури.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3688
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Taras
1385 дн. тому
Ткаченка в міністриа культури??? Людину, що була керівником 1+1, не можна наймати в Мінкульт навіть туалети прибирати.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду