Viasat закриє систему кодування, яка не відповідає стандартам безпеки

24 Березня 2020
3024
24 Березня 2020
13:18

Viasat закриє систему кодування, яка не відповідає стандартам безпеки

3024
Оператор закриває NDS і повністю переходить на Verimatrix. І вірить, що ця система не піддається розкодуванню нелегальними тюнерами.
Viasat закриє систему кодування, яка не відповідає стандартам безпеки

Оператор супутникового телебачення Viasat закриє систему кодування NDS. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Система NDS, за інформацією компанії, не відповідає новітнім стандартам безпеки супутникового мовлення. Після закриття згаданої системи глядачі, які користуються послугами піратських сервісів та отримують доступ до телебачення шляхом «зламу» кодування, залишаться без доступу до більшості телеканалів. Нова система кодування супутникового сигналу Verimatrix, на думку компанії, є «значно надійнішою та прогресивнішою, а тому не піддається розкодуванню нелегальними тюнерами, що не мають відповідного функціоналу».

Закрити систему кодування NDS оператор планує найближчими тижнями.

«Для того, аби вчасно забезпечити своїх абонентів необхідними тюнерами, Viasat провів заміну старого обладнання на тюнери нових моделей, що підтримують систему кодування Verimatrix, а тому усі вони у повній мірі можуть насолоджуватись переглядом улюблених телепродуктів, не переживаючи про раптове відключення. Ми сподіваємось, що завдяки спільним зусиллям усіх учасників телевізійного ринку, і у першу чергу – абонентів, які свідомо обиратимуть легальне, піратське телебачення зникне як явище, і відбудеться це вже у найближчому майбутньому», − вважає Антон Юр’єв, директор з продажів Viasat.

Нагадаємо, чотири найбільші медіагрупи – StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та «Інтер медіа груп» – закодували сигнал своїх 22 каналів на супутнику в ніч із 28 на 29 січня. Канали закодовані системою умовного доступу Verimatrix.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3024
Читайте також
28.02.2020 13:11
Власта Лазур, Сергій Горбатенко, Михайло Штекель, Євгенія Назарова, «Радіо Свобода»
1 570
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду