Viasat запатентував технологію налаштування супутникового приймача

Viasat запатентував технологію налаштування супутникового приймача

30 Квітня 2020
2464
30 Квітня 2020
11:58

Viasat запатентував технологію налаштування супутникового приймача

2464
Ця технологія вже впроваджена у моделі супутникових приймачів SRT 7602, які вийшли на ринок у грудні минулого року.
Viasat запатентував технологію налаштування супутникового приймача
Viasat запатентував технологію налаштування супутникового приймача

Оператор супутникового телебачення Viasat на початку квітня запатентував програмне забезпечення, яке дозволяє здійснювати автоматичне налаштування тюнерів із супутниковою антеною. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Новий запатентований алгоритм визначає спосіб пошуку супутника за інформацією, яка передається через супутникові транспондери, та дозволяє тюнеру її автоматично запам’ятовувати.  Ця технологія вже впроваджена у новій моделі супутникового приймача SRT 7602, яку Viasat вивів на український ринок у грудні 2019 року.  

Для полегшення процесу самостійного підключення супутникового телебачення абонентами в домашніх умовах Viasat удосконалив тюнери функцією Plug&Play. Завдяки їй власникам справних та вже налаштованих супутникових антен достатньо просто підключити тюнер до живлення, телевізора та антени та зачекати декілька хвилин, доки відбудеться автоматичний пошук супутників тюнером і стартовий канал почне показ.

Оскільки більшість населення має типову супутникову антену з трьома головками (так званий «Горинич»), для коректної роботи тюнеру потрібно знати, на який з трьох супутників (Amos, Astra, Hotbird), з яких Viasat отримує сигнал, спрямована кожна з головок. Встановлений на антені комутатор DiseqC автоматично перемикає головки між супутниками і таким чином здійснює налаштування кожної головки до супутників. Крім автоматичного підключення до супутникового телебачення, серед інших технічних характеристик тюнера слід відмітити функцію запису ефіру та паузи програм, а також технічне нововведення – один «розумний» пульт для телевізора і тюнера «2-в-1».

«Viasat, разом з компанією-виробником Strong, мали амбітну мету – зробити тюнер з дуже простим підключенням до телевізора та супутникової антени. Процес розробки зайняв близько року. Вся змістовна частина – опис ідеї, перевірка на практиці, пошук аналогів тощо, була виконана нашими інженерами», − розповідає Дмитро Оркуша, технічний директор Viasat.

Запатентувати та юридично оформити реєстрацію прав власності на винахід Viasat допоміг юридичний департамент «1+1 медіа».

Нагадуємо, Viasat закрив систему кодування NDS і повністю перейшов на Verimatrix.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2464
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду