Телеканал для тимчасово окупованих територій називатиметься «Дім» / «Дом»

Телеканал для тимчасово окупованих територій називатиметься «Дім» / «Дом»

Новостворений телеканал для тимчасово окупованих територій розпочне мовлення 1 або 2 березня 2020 року.
Телеканал для тимчасово окупованих територій називатиметься «Дім» / «Дом»
Телеканал для тимчасово окупованих територій називатиметься «Дім» / «Дом»
27 Лют 2020
2
8933

Про це «Детектору медіа» повідомили три різних джерела, наближених до Міністерства культури, молоді та спорту і команди, яка займається створенням каналу.

За словами джерел, дизайн лого нового каналу є таким, що назву можна прочитати двома різними способами - як «Дім» і як «Дом». 

Кажуть, що назву нового каналу затверджував президент Зеленський. 

Презентацію каналу проведуть в понеділок, 2 березня, о 15:00. 

Нагадаємо, 12 січня телеканал іномовлення України UATV припинив мовлення в прямому ефірі. Планувалося, що 15 лютого замість UATV має розпочати мовлення новий державний розважально-інформаційний канал для тимчасово окупованих територій, який мовитиме українською та російською мовами та показуватиме розважальний контент виробництва українських медіагруп і власні новини. Пізніше міністр Володимир Бородянський повідомив, що новий канал розпочне мовлення 1 березня 2020 року.

Обов’язки директора нового каналу виконувала Юлія Островська. 3 січня керівником інформаційного мовлення нового каналу призначили Олену Трибушну, колишню головну редакторку 24-го каналу.

22 січня 2020 року Олена Трибушна відмовилася від керівництва інформаційним мовленням державного телеканалу для тимчасово окупованих територій. Причиною виходу з проєкту мовлення на окуповані території вона назвала різне бачення процесу реалізації проєкту з його іншими новими керівниками.

Згодом вона розповіла, що на канал для тимчасово окупованих територій прийшли люди з каналу «112 Україна».

19 лютого колишня журналістка UATV Анастасія Федченко повідомила, що консультації із журналістами нового телеканалу для тимчасово окупованих територій проводять ведучі політичного ток-шоу «Пульс» (телеканал «112 Україна») Володимир Полуєв і Анна Степанець.

За словами міністра культури, молоді та спорту України Володимира Бородянського, до 19 лютого він не знав про присутність ведучих «112 Україна» на новому каналі для тимчасово окупованих територій. Або знав, але це його не стурбувало.

19 лютого міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський повідомив, що підписав розпорядження про оголошення конкурсу на посаду керівника державного телеканалу для тимчасово окупованих територій, який створюється замість телеканалу іномовлення UATV.

Президент України Володимир Зеленський ще напередодні президентських виборів говорив про необхідність «зробити потужний російськомовний канал та розпочати серйозну інформаційну війну». Про створення українського каналу, «який би мовив для всього російськомовного світу», згодом говорив заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко. Володимир Бородянський сказав, що доцільність запуску російськомовного каналу треба зважити.

Ідея запуску державного російськомовного каналу викликала бурхливу реакцію представників медіаспільноти. Детальніше читайте туттут і тут.

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Серёга
1509 дн. тому
Я уже 2 раза искал. Он будет в цифровом формате?
Серёга
1509 дн. тому
Дайте тах-характеристики канала. Я поржать хочу с укр-дураков.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 125
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 247
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 244
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 955
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 244
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду