Нацрада анулювала ліцензії каналу іномовлення

Нацрада анулювала ліцензії каналу іномовлення

10 Лютого 2020
4913
10 Лютого 2020
19:56

Нацрада анулювала ліцензії каналу іномовлення

4913
Національна рада анулювала ліцензії ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» на супутникове мовлення каналу UATV закордон. Відповідне рішення Нацрада ухвалила 6 лютого, задовольнивши заяву самого державного підприємства.
Нацрада анулювала ліцензії каналу іномовлення
Нацрада анулювала ліцензії каналу іномовлення

Нацрада анулювала ліцензії UATV на мовлення через супутники Asiasat-5 (Євразія, Австралія), Eutelsat 7 West A (Північна Африка та Близький Схід), Galaxy 19 (Північна Америка).

Представники Мультимедійної платформи іномовлення України пояснили це тим, що з початку року трансляцію через ці супутники припинено: «Рішення про припинення ведення трансляції через супутники ініційовано нашим уповноваженим органом (Міністерством культури, молоді та спорту). За словами міністра, витрати державного підприємства (на цю трансляцію. – ДМ) за 2019 рік складали 16% від нашого загального бюджету за 2019 рік. Міністр вважає ці суми завеликими та економічно необґрунтованими і вважає недоцільним подальше розповсюдження через ці супутники».

Ці супутники UATV використовував як транспорт для доставки сигналу до зарубіжних кабельних мереж і провайдерів. За словами представників ДП, у UATV була хороша присутність у мережах провайдерів Індонезії, Малайзії, Непалу, Киргизстану, які брали сигнал з Asiasat-5. «Ми намагаємося зараз частково відновити доставку сигналу через IP – це побажання наших колишніх партнерів, які хотіли відновити нашу присутність у їхніх мережах», – розповіли вони.

У Мультимедійної платформи іномовлення України залишилася одна ліцензія на мовлення через супутник Hotbird-13С, який покриває Україну та частину Європи. Підприємство вже подало до Нацради заяву про переоформлення цієї ліцензії у зв’язку зі зміною керівництва та програмної концепції. Нагадаємо, що замість іномовлення UATV з 1 березня має розпочати мовлення новий розважально-інформаційний канал для тимчасово окупованих територій.

Член Нацради Сергій Костинський пропонував перенести розгляд питання, щоб зустрітися з Міністерством культури, молоді та спорту і дізнатися його плани на подальшу долю Мультимедійної платформи іномовлення України.

Перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк заперечила: «Ми можемо й так зустрітися, не треба шукати гачків, щоб з нами зустрівся міністр чи його заступник, який веде це питання, – Максимчук».

Члени Нацради більшістю голосів проголосували за анулювання ліцензій UATV, Сергій Костинський – утримався.

Нагадаємо, 12 січня телеканал іномовлення України UATV припинив мовлення в прямому ефірі, з 13 січня програми виходять у запису. Планувалося, що 15 лютого замість UATV має розпочати мовлення новий державний розважально-інформаційний канал для тимчасово окупованих територій, який мовитиме українською та російською мовами та показуватиме розважальний контент виробництва українських медіагруп і власні новини. Пізніше міністр Володимир Бородянський повідомив, що новий канал розпочне мовлення 1 березня 2020 року. Його назву та конкурс на посаду керівника буде оголошено згодом.

Міністерство культури, молоді та спорту веде переговори із Суспільним мовником та «Укрінформом» щодо створення нової платформи іномовлення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4913
Читайте також
06.03.2020 13:55
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 521
13.01.2020 16:15
Олександр Глущенко
для «Детектора медіа»
14 186
04.01.2020 18:09
Людмила Березовська
для «Детектора медіа»
11 826
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду