«Громадське» припиняє співпрацю з Андрієм Сайчуком і Наталкою Пономарів

«Громадське» припиняє співпрацю з Андрієм Сайчуком і Наталкою Пономарів

3 Січня 2020
11103
3 Січня 2020
16:22

«Громадське» припиняє співпрацю з Андрієм Сайчуком і Наталкою Пономарів

11103
«Громадське телебачення» припиняє співпрацю з ведучими Андрієм Сайчуком і Наталкою Пономарів через зміну формату вечірньої програми «Нині вже». Про це 3 січня «Детектору медіа» повідомила головна редакторка «Громадського» Ангеліна Карякіна.
«Громадське» припиняє співпрацю з Андрієм Сайчуком і Наталкою Пономарів
«Громадське» припиняє співпрацю з Андрієм Сайчуком і Наталкою Пономарів

«Вони не були постійними працівниками редакції "Громадського". Вони вели конкретний проєкт, який зараз змінює свій формат. У нас із багатьма ведучими така історія. Це ж не журналіст "Громадського", не кореспондент, не редактор, який постійно сидить у редакції і робить ще якусь іншу роботу. Це дуже конкретна робота», – пояснила вона.

За її словами, упродовж січня триватиме напрацювання нового формату проєкту «Нині вже». Можливо, програма буде виходити взагалі без ведучих.  

«Проєкт у такому вигляді закінчився, а він [Андрій Сайчук] у нас працював як ведучий на гонорарній основі. Він не працював у редакції, він був запрошеним ведучим. Вечірній ефір зараз змінює свій вигляд. Таким чином, ми завершили роботу на гонорарній основі. Це не є звільненням, з моєї точки зору», – розповіла Ангеліна Карякіна.  

Щодо інших ведучих «Нині вже» вона розповіла, що Юлія Банкова стала головою громадської організації «Громадське телебачення», а Василь Пехньо декілька місяців тому пішов працювати журналістом у програму «Свобода слова з Савіком Шустером».

На своїй сторінці у Facebook Андрій Сайчук повідомив, що досі залишається в Програмній раді «Громадського».   

У коментарі «Детектору медіа» пан Сайчук сказав, що пов’язує припинення співпраці «Громадського» з ним як ведучим із тим, що критикував редакційну політику «Громадського». «Хоча мене формально не звільнили, бо я не був у штаті. Тим не менш, фактично це так – закрили програму, де я працював, і головна редакторка сказала мені, що для мене немає інших проєктів. Я як член програмної ради ніколи не приховував критичного ставлення до редакційної політики останніх років і до останніх прийнятих рішень керівництва, які, на мою думку, відводять організацію, відводять "Громадське" від тієї амбітної місії, заради якої "Громадське" й було створене майже сім років тому», – сказав він.  

Головна редакторка «Громадського» відкинули ці звинувачення.

«В Андрія дійсно були проблеми, заносило його в ефірах. Дуже часто ми отримували від глядачів відгуки про певну заангажованість ведучого. У нас були кілька разів редакційні летучки, на яких ми розбирали його коментарі на адресу авдиторії, його якісь суб’єктивні думки… Так, були такі речі. Але з тим, що проєкт закінчився в такому вигляді, це ніяк не пов’язане. За такою логікою ми мали б уже давно попрощатися», – сказала пані Карякіна, додавши, що Андрій Сайчук може з’явитися в якомусь іншому проєкті «Громадського» в майбутньому.

Як писав ДМ, 31 грудня 2019 року головна редакторка «Громадського» Ангеліна Карякіна повідомила, що «Громадське» в 2020 році планує зосередитися на взаємодії з аудиторією. У зв’язку з цим будуть переформатовані програми «Нині вже» та «Світ», деякі проєкти перейдуть у подкасти.

Нагадаємо, Андрій Сайчук – один з перших ведучих «Громадського». Зокрема, у квітні 2014 року «Громадського» представило авторську програму Юлії Банкової й Андрія Сайчука «Перед вибором».

Влітку 2017 року пан Сайчук був призначений генпродюсером суспільно-політичного мовлення Національної суспільної телерадіокомпанії України, входив у команду члена правління НСТУ Романа Вінтоніва, який відповідав за суспільно-політичний напрям на всіх платформах Суспільного мовлення.

30 листопада 2018 року Андрій Сайчук повідомив, що звільняється з Національної суспільної телерадіокомпанії України. Згідно з досягнутими домовленостями, він залишався в НСТУ до кінця грудня. 

З початку березня 2019 року пан Сайчук разом із Наталкою Пономарів вели спільний проєкт «Громадського телебачення» і мережі «Опора» – «Вибори навиворіт». 

Фото: Громадське телебачення

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11103
Читайте також
07.02.2020 18:00
Юлія Банкова
для «Детектора медіа»
4 477
08.01.2020 17:48
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
1 679
31.12.2019 12:55
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
2 627
28.12.2019 10:01
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
8 011
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду