«Громадське телебачення» припиняє супутникове мовлення з 1 лютого

«Громадське телебачення» припиняє супутникове мовлення з 1 лютого

15 Січня 2020
7099
15 Січня 2020
14:25

«Громадське телебачення» припиняє супутникове мовлення з 1 лютого

7099
Канал буде доступний через провайдерів OTT, IPTV та в кабельних мережах.
«Громадське телебачення» припиняє супутникове мовлення з 1 лютого
«Громадське телебачення» припиняє супутникове мовлення з 1 лютого

З 1 лютого 2020 року «Громадське телебачення» призупиняє супутникове мовлення. Про це повідомляє компанія.

Телеканал не буде доступний користувачам SES Astra, але продовжить транслюватися через провайдерів OTT, IPTV та в кабельних мережах. Перелік провайдерів, які транслюють «Громадське» оприлюднений на сайті каналу. Також ефір каналу доступний на сайті та Youtube-каналі Hromadske.

«Пріоритетом Hromadske наразі є діджитал. Задля ефективного використання ресурсів ми вирішили зосередитися на тому, в чому ми дійсно сильні, замість того, аби підтримувати дорогу платформу і все одно не мати можливості конкурувати з великими комерційними майданчиками», — повідомляє керівництво каналу.

Рішення про зупинку мовлення телеканалу на супутнику прискорило підняття вартості розповсюдження супутникового сигналу, а також «той факт, що з 20 січня 2020 року медіахолдинги кодуватимуть сигнали своїх телеканалів».

Нагадаємо, «Громадське телебачення» ще в листопаді планувало призупинити супутникове мовлення у 2020 році.

«Ми завжди думаємо з точки зору ефективності. І, розподіляючи наступний бюджет, думаємо, чи варто віддавати гроші на підтримку супутникового мовлення, чи інвестувати в digital – розвиток сайту та інших платформ. Звичайно, ми б хотіли, щоб у нас були зайві 300-400-500 тис. доларів, але наразі ми заряджені на максимальну ефективність», — зазначала співзасновниця та тодішня голова ГО «Громадське телебачення» Наталя Гуменюк.

Ілюстрація: hromadske.uа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7099
Читайте також
07.02.2020 18:00
Юлія Банкова
для «Детектора медіа»
4 465
31.12.2019 12:55
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
2 605
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Арчібальд Добрий
1516 дн. тому
"ДМ", ви колись врешті-решт піднімете дані єдиного реєстру громадських організацій? Наталя Гуменюк ніколи не була співзасновницею "Громадського телебачення". Засновники чорним по білому написані в реєстрі. Фактчекінґ з відкритих джерел кульгає у вас.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду