detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
03.01.2020 16:22
«Громадське» припиняє співпрацю з Андрієм Сайчуком і Наталкою Пономарів
«Громадське» припиняє співпрацю з Андрієм Сайчуком і Наталкою Пономарів
«Громадське телебачення» припиняє співпрацю з ведучими Андрієм Сайчуком і Наталкою Пономарів через зміну формату вечірньої програми «Нині вже». Про це 3 січня «Детектору медіа» повідомила головна редакторка «Громадського» Ангеліна Карякіна.

«Вони не були постійними працівниками редакції "Громадського". Вони вели конкретний проєкт, який зараз змінює свій формат. У нас із багатьма ведучими така історія. Це ж не журналіст "Громадського", не кореспондент, не редактор, який постійно сидить у редакції і робить ще якусь іншу роботу. Це дуже конкретна робота», – пояснила вона.

За її словами, упродовж січня триватиме напрацювання нового формату проєкту «Нині вже». Можливо, програма буде виходити взагалі без ведучих.  

«Проєкт у такому вигляді закінчився, а він [Андрій Сайчук] у нас працював як ведучий на гонорарній основі. Він не працював у редакції, він був запрошеним ведучим. Вечірній ефір зараз змінює свій вигляд. Таким чином, ми завершили роботу на гонорарній основі. Це не є звільненням, з моєї точки зору», – розповіла Ангеліна Карякіна.  

Щодо інших ведучих «Нині вже» вона розповіла, що Юлія Банкова стала головою громадської організації «Громадське телебачення», а Василь Пехньо декілька місяців тому пішов працювати журналістом у програму «Свобода слова з Савіком Шустером».

На своїй сторінці у Facebook Андрій Сайчук повідомив, що досі залишається в Програмній раді «Громадського».   

У коментарі «Детектору медіа» пан Сайчук сказав, що пов’язує припинення співпраці «Громадського» з ним як ведучим із тим, що критикував редакційну політику «Громадського». «Хоча мене формально не звільнили, бо я не був у штаті. Тим не менш, фактично це так – закрили програму, де я працював, і головна редакторка сказала мені, що для мене немає інших проєктів. Я як член програмної ради ніколи не приховував критичного ставлення до редакційної політики останніх років і до останніх прийнятих рішень керівництва, які, на мою думку, відводять організацію, відводять "Громадське" від тієї амбітної місії, заради якої "Громадське" й було створене майже сім років тому», – сказав він.  

Головна редакторка «Громадського» відкинули ці звинувачення.

«В Андрія дійсно були проблеми, заносило його в ефірах. Дуже часто ми отримували від глядачів відгуки про певну заангажованість ведучого. У нас були кілька разів редакційні летучки, на яких ми розбирали його коментарі на адресу авдиторії, його якісь суб’єктивні думки… Так, були такі речі. Але з тим, що проєкт закінчився в такому вигляді, це ніяк не пов’язане. За такою логікою ми мали б уже давно попрощатися», – сказала пані Карякіна, додавши, що Андрій Сайчук може з’явитися в якомусь іншому проєкті «Громадського» в майбутньому.

Як писав ДМ, 31 грудня 2019 року головна редакторка «Громадського» Ангеліна Карякіна повідомила, що «Громадське» в 2020 році планує зосередитися на взаємодії з аудиторією. У зв’язку з цим будуть переформатовані програми «Нині вже» та «Світ», деякі проєкти перейдуть у подкасти.

Нагадаємо, Андрій Сайчук – один з перших ведучих «Громадського». Зокрема, у квітні 2014 року «Громадського» представило авторську програму Юлії Банкової й Андрія Сайчука «Перед вибором».

Влітку 2017 року пан Сайчук був призначений генпродюсером суспільно-політичного мовлення Національної суспільної телерадіокомпанії України, входив у команду члена правління НСТУ Романа Вінтоніва, який відповідав за суспільно-політичний напрям на всіх платформах Суспільного мовлення.

30 листопада 2018 року Андрій Сайчук повідомив, що звільняється з Національної суспільної телерадіокомпанії України. Згідно з досягнутими домовленостями, він залишався в НСТУ до кінця грудня. 

З початку березня 2019 року пан Сайчук разом із Наталкою Пономарів вели спільний проєкт «Громадського телебачення» і мережі «Опора» – «Вибори навиворіт». 

Фото: Громадське телебачення

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY