«Громадське телебачення» планує призупинити супутникове мовлення

«Громадське телебачення» планує призупинити супутникове мовлення

23 Листопада 2019
4855
23 Листопада 2019
16:48

«Громадське телебачення» планує призупинити супутникове мовлення

4855
Наразі припинення супутникового мовлення ще не затверджено та не відображено в бюджеті «Громадського» на наступний рік.
«Громадське телебачення» планує призупинити супутникове мовлення
«Громадське телебачення» планує призупинити супутникове мовлення

Днями «Детектор медіа» отримав анонімного листа, в якому повідомлялося, що «Громадське» нібито планує відмовлятися від телеефіру та скорочувати щонайменше 40 працівників. Ми попросили співзасновницю та голову ГО «Громадське телебачення» Наталю Гуменюк прокоментувати цю інформацію.

«Ми завжди думаємо з точки зору ефективності. І, розподіляючи наступний бюджет, думаємо, чи варти віддавати гроші на підтримку супутникового мовлення, чи інвестувати в digital – розвиток сайту та інших платформ. Звичайно, ми б хотіли, щоб у нас були зайві 300-400-500 тис. доларів, але наразі ми заряджені на максимальну ефективність», — зазначила вона.

За словами пані Наталі, донори «Громадського» більш схильні фінансувати проєктні витрати, аніж медійні платформи. У рік виборів в Україні присутність на супутнику була виправданою, але тепер це вже не вигідно.

«Зараз ми формуємо бюджет на 2020 рік, який затверджується Наглядовою радою. І ми думаємо про те, як бути максимально ефективними. У нас зазвичай бюджет невеличкий — 1,7 млн євро на рік — це і на телеканал, і на три платформи, сайт. Порівняно з бюджетами деяких медіа це дуже мало. Але ми зараз розглядаємо можливість щодо призупинення виходу на супутник, тому що супутник кодується в січні, затверджений більший бюджет суспільного мовника, який нарешті посилює новинну службу. Також ми отримали кілька цікавих пропозицій щодо створення диджитал-застосунків на кшталт AppleTV — для великих екранів. Ми подивилися також на рейтинги: після президентських виборів ми повертаємося на показники, які були до цього року», — розповіла Наталя Гуменюк.

За її словами, через припинення виходу на супутнику у «Громадському» відбудуться кадрові зміни, проте про масові скорочення не йдеться. Як розповіла пані Наталія, зміни перш за все торкнуться людей, які працюють виключно на телевізійній платформі, а не на всіх водночас, і з ними вже проведено відповідні розмови. Водночас дехто з працівників просто перейде на іншу роботу з наявних вакансій.

«Ми зараз зі всіма говоримо, з колективом. Зрозуміло, що якщо комусь доведеться шукати роботу, то краще робити це заздалегідь. Розумію, що є чутки, але нам важливо було якомога раніше вийти на розмову з колективом, тому що якщо це торкається кількох людей, то краще робити заздалегідь», — зазначила голова ГО «Громадське телебачення».

За словами пані Наталі, навіть не всім колегіальним органам уже повідомили про майбутні зміни.

«Є Наглядова рада і велика кількість колегіальних органів, ще не зі всіма встигли поговорити. Було принципово попередити перших кількох людей. Цього року нам пощастило бути присутніми на всіх платформах максимально з нашими обмеженими ресурсами, зокрема на супутнику, ми працюємо надалі в кабелі. Ще не піднімалося питання зобов’язань, договорів», — додала вона.

Раніше повідомлялося, що «Громадське» протягом року збиратиме на розвиток медіа 3 млн 600 тис. на платформі «Спільнокошт».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4855
Читайте також
31.12.2019 12:55
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
2 626
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду