Мураєв відкинув чутки про продаж каналу «Наш»

Мураєв відкинув чутки про продаж каналу «Наш»

10 Грудня 2019
5882
10 Грудня 2019
15:42

Мураєв відкинув чутки про продаж каналу «Наш»

5882
Телеканал «Наш» не продають українському бізнесмену, власнику холдингу «Медіа Група Україна» Рінату Ахметову.
Мураєв відкинув чутки про продаж каналу «Наш»
Мураєв відкинув чутки про продаж каналу «Наш»

Про це представник власника каналу Євген Мураєв повідомив у коментарі «Детектору медіа».

«Канал "Наш", якщо буде продаватися, ви побачите це в Нацраді, там бенефіціари не змінювалися», – сказав він.

Інформацію про ймовірний продаж каналу поширили в Telegram-каналі «Темний лицар», а також – народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський.

Крім того, Євген Мураєв додав, що колишній генеральний продюсер телеканалу NewsOne Дмитро Носиков на каналі «Наш» не працює і не буде. Раніше пан Мураєв повідомляв «Детектору медіа», що співпрацює з паном Носиковим в ІТ-сфері.

Водночас він сказав, що нічого не знає про звільнення керівника телеканалу «Наш» Тиграна Мартиросяна. «Тигран у відпустці і знаходився вчора в Парижі. <…> Для мене це не відомо. Тигран у відпустці, все нормально», – розповів він.

Пан Мартиросян не спростував і не підтвердив «Детектору медіа» інформацію про звільнення. «Я у відпустці зараз, до кінця тижня. Повернуся і зможу говорити про роботу», – сказав він.

Як писав ДМ, з осені на ринку ширяться чутки про те, що майже завершено продаж каналу «Наш/Максі-ТВ» Рінату Ахметову. Зокрема, 1 жовтня Євген Мураєв уже спростовував інформацію про продаж телеканалу «Наш/Максі-ТВ» Рінату Ахметову.

Нагадаємо, 7 листопада 2018 року в ефір вийшов новий інформаційний телеканал «Наш», власником якого став батько на той час народного депутата Євгена Мураєва, очільника партії «Наші», Володимир Мураєв. «Наш» розпочав тестове мовлення на супутнику і в кабельних мережах на базі нішевого жіночого телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»).

У грудні 2018 року Нацрада винесла попередження ТОВ «Наша Прага» за самовільне переформатування жіночого телеканалу «Максі-ТВ» на інформаційний телеканал «Наш». Пізніше Нацрада ще раз перевірила канал, виявила, що він не виконав розпорядження про усунення порушень, і 28 березня 2019 року вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії ТОВ «Наша Прага». У травні 2019 року суд зупинив провадження у справі про анулювання ліцензії, оскільки канал ще оскаржує рішення Нацради від 28.03.2019 про звернення до суду щодо анулювання ліцензії.

У жотвні 2019 року ТОВ «Наш 365», власниками якого є співробітники каналу «Наш/Максі-ТВ», отримав ліцензію на супутникове мовлення з логотипом «Наш».

Представник власника каналу Євген Мураєв 19 листопада повідомив «Детектору медіа», що телеканал «Наш» перезапустять на початку грудня. Канал повністю оновить сітку, у його ефірі з’являться нові програми та ведучі. Перезапуск відбудеться на базі нової ліцензії та нової юридичної особи ТОВ «Наш 365», власником якої є трудовий колектив. Він також розповів, що співпрацює з колишнім генеральним продюсером телеканалу NewsOne Дмитром Носиковим в ІТ-сфері.

«Україна 24» інформаційний телеканал, який запускає «Медіа Група Україна» Ріната Ахметова. 7 листопада телеканал «Ескулап TV» (ТОВ «Аспера 2011»), який входить у «Медіа Група Україна», переоформив ліцензію, змінивши логотип і концепції мовлення на «Україна 24». На початку грудня канал «Україна 24» розпочав мовлення в мережі цифрового ефірного провайдера «Зеонбуд» замість телеканалу «Ескулап TV».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5882
Читайте також
30.07.2020 14:29
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
8 288
23.06.2020 12:54
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 648
19.11.2019 18:50
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
5 268
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду