«Медіа Група Україна» запускає новинний канал «Україна 24»

«Медіа Група Україна» запускає новинний канал «Україна 24»

7 Листопада 2019
10895
7 Листопада 2019
16:40

«Медіа Група Україна» запускає новинний канал «Україна 24»

10895
Телеканал «Ескулап TV» (ТОВ «Аспера 2011»), який входить у «Медіа Група Україна» переоформив ліцензію через зміну логотипу та концепції мовлення.
«Медіа Група Україна» запускає новинний канал «Україна 24»
«Медіа Група Україна» запускає новинний канал «Україна 24»

Таке рішення 7 листопада на своєю засіданні прийняла Національна рада з питань телебачення та радіомовлення.

На засіданні регулятора зміни не деталізували. Однак, як уточнив для «Детектор медіа» член Нацради Олександр Ільяшенко, тепер канал називатиметься «Україна 24». За концепцією – це інформаційний канал. Близько 15 годин мовлення на добу інформаційні програми.

У прес-службі «Медіа Групи Україна» «Детектор медіа» повідомили, що сам концепт оновленого каналу та його програмна політика ще розробляються.

Раніше про наміри перезапустити канал ще у 2018 році розказував керівник нішевих каналів групи Іван Букреєв.

Нагадаємо, «Медіа Група Україна» Ріната Ахметова купила цифровий телеканал «Ескулап TV» (ТОВ «Аспера 2011») на початку 2015 року. У минулому ТОВ «Аспера 2011» була зареєстрована за однією адресою (вул. Червонопрапорна, 28-а в Києві) з іншими каналами, створеними під конкурс 2011 року: ТОВ «Корона санрайс» і ТОВ «Голдберрі». Усіх їх пов'язували з оточенням Олександра Януковича. ТОВ «Корона санрайс» (телеканал «Вінтаж») згодом придбав власник «Першої української радіо групи» Андрій Карпій, а ТОВ «Голдберрі» придбали власники телеканалу «Еспресо» і переоформили ліцензію на «Еспресо».

«Ескулап TV» отримав три попередження Нацради за недотримання програмної концепції (перше – у вересні 2014 року, друге – у лютому 2015 року, третє – в серпні 2015 року). Зокрема, Нацрада виявила в ефірі каналу лише 6 хвилин власного виробництва. Представники каналу також мали дискусію з Нацрадою щодо визначення жанрового наповнення. З 2015 року Нацрада не мала претензій до каналу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10895
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Степан Бандера
1292 дн. тому
Садовой йди в жопу із своїм аналом україна 24. Достатню оцього влагалища, як там оцю корову звати, яка знищила ZIK.Можеш забутися взагалі про якусь карєру в Україні, я на твій анал напишу стільки що ти щезнеж зі Львова як хуйло москальське. Я тепер маю досить часу аби очистити від такої гидоти.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду