КМДА повідомила, що приміщення кінотеатру «Київ» є непридатним для використання

КМДА повідомила, що приміщення кінотеатру «Київ» є непридатним для використання

21 Листопада 2019
1272
21 Листопада 2019
16:16

КМДА повідомила, що приміщення кінотеатру «Київ» є непридатним для використання

1272
Міськрада планує провести виїзне засідання Комісії з питань власності у приміщенні самого кінотеатру для обговорення подальших дій з ремонту будівлі.
КМДА повідомила, що приміщення кінотеатру «Київ» є непридатним для використання
КМДА повідомила, що приміщення кінотеатру «Київ» є непридатним для використання

Про це йдеться на Офіційному порталі Києва. 

Перевірку будівлі здійснив Науково-дослідний інститут інноваційного будівництва Української академії наук на замовлення нинішнього орендаря – ТОВ «Сінема-Центр». Результати дослідження показали, що у будівлі відсутні системи димовидалення, мовного оповіщення про пожежу, автоматизації систем протипожежного захисту, блискавкозахист. У неробочому стані перебувають системи внутрішнього протипожежного водопостачання, система автоматичної пожежної сигналізації. Металеві конструкції не забезпечують клас вогнестійкості R60, евакуаційні виходи не відповідають нормам експлуатації людей при пожежі, в об’ємі сходової клітини на вихід зовні влаштовано приміщення.

За словами директора КП «Київкінофільм» Дениса Хомича, Міськрада планує провести виїзне засідання Комісії з питань власності у приміщенні самого кінотеатру для обговорення подальших дій з ремонту будівлі. На цьому засіданні чекатимуть депутатів-членів комісії та засоби масової інформації. 

Як писав «Детектор медіа», у вересні 2019 року орендар приміщення ТОВ «Сінема-сіті» заявляв, що після підписання договору оренди замовив роботи з технічного обстеження будівлі, в результаті яких виявилися приховані недоліки, без виправлення яких кінотеатр не зможе функціонувати. Йшлося про встановлення пожежної сигналізації, системи пожежогасіння, ремонт даху, сходової клітини між першим та другим поверхами. Компанія просила КМДА зарахувати вартість технічного обстеження будівлі та ремонту й дозволити компанії сплачувати стартову орендну плату в розмірі 550 тис. грн, доки триватимуть роботи, замість 2 млн. 

Нагадаємо, 4 січня 2019 року закінчився термін договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру, який останні 20 років орендувало ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"». КМДА не планувала продовжувати договір оренди та пропонувала включити кінотеатр «Київ» до мережі комунальних кінотеатрів, а пізніше заявила про конкурс на право оренди будівлі, зазначивши, що переможе в ньому той, хто запропонує найбільшу вартість оренди, стартуватимуть пропозиції від 700 тис. грн на місяць.

15 квітня у КМДА провели конкурс, переможцем якого стала компанія «Сінема Центр». Тоді повідомлялося, що оренда приміщення коштуватиме понад 2 млн грн на місяць. 

7 червня директорка ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» Вілія Бондаренко розповіла, що будівлю кінотеатру захопили «тітушки» та представники комунального підприємства «Київкінофільм», які вимагали звільнити приміщення для нового орендаря. У КМДА тоді ж заявляли, що це не захоплення, а інвентаризація кінотеатру. 

Відтоді співробітники ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» вже не працюють в приміщенні кінотеатру. 

23 вересня ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"», яке не погоджувалося з результатами проведеного конкурсу, програло суд проти КМДА

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1272
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду