Суд повернув кінотеатр «Київ» попередньому орендарю

Суд повернув кінотеатр «Київ» попередньому орендарю

23 Червня 2021
2260
23 Червня 2021
16:40

Суд повернув кінотеатр «Київ» попередньому орендарю

2260
Директорка «Кінотеатру Київ» Вілія Бондаренко зауважила, що «Сінема-центр» вже з'їхав з приміщення.
Суд повернув кінотеатр «Київ» попередньому орендарю
Суд повернув кінотеатр «Київ» попередньому орендарю

Господарський суд Києва повернув приміщення кінотеатру «Київ» попередньому орендарю, компанії КЦ «Кінотеатр Київ».

«Кінотеатр Київ» вимагав продовжити договір оренди з ним до 2029 року й водночас визнати недійсним договір оренди з компанією «Сінема-центр», а також виселити нового орендаря з приміщення кінотеатру. 

1 червня суд вирішив повністю задовольнити позов, тепер КМДА має дозволити КЦ «Кінотеатр Київ» користуватися приміщенням кінотеатру, однак відповідачі ще можуть подати апеляційну скаргу.

Директорка «Кінотеатру Київ» Вілія Бондаренко у коментарі Суспільне Культура зауважила, що «Сінема-центр» вже з'їхав з приміщення. Вона додала, що «Сінема-центр» не платив орендну плату за приміщення.

«Два роки будівля була закрита. Там залишалося усе наше майно...Крісла, меблі, система вентиляції, опалення, касове обладнання. І як раз перед рейдерським захватом поставили нову вентиляційну систему», – розповіла Бондаренко.

Місто відмовилося продовжувати договір оренди з «Кінотеатром Київ» у 2019 році, через те, що орендар «платив лише 47 тисяч гривень на місяць». «Кінотеатр Київ» орендував будівлю протягом 20 останніх років.

Після цього було проведено конкурс і у травні 2019 року будівлю передали компанії «Сінема-Центр», яка зобов’язалася сплачувати понад два мільйони гривень щомісяця. Але пізніше, у вересні, попросила КМДА зарахувати вартість технічного обстеження будівлі та ремонту й дозволити сплачувати за оренду 550 тис. грн, доки триватимуть роботи. 

У червні 2019 року кінотеатр «Київ» повідомив про рейдерське захоплення будівлі, буцімто будівлю кінотеатру захопили «тітушки» та представники комунального підприємства «Київкінофільм», які вимагають звільнити приміщення для нового орендаря. 

У КМДА ж заявили, що проводилась інвентаризація. Пізніше КМДА повідомила, що приміщення кінотеатру «Київ» є непридатним для використання.

У червні 2020 року Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду підтвердив законність перемоги «Сінема-Центр» в конкурсі на оренду приміщення кінотеатру «Київ».

Фото: Культурний центр "Кінотеатр "Київ"/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2260
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду