Кінотеатр «Київ» повідомляє про рейдерське захоплення. У КМДА кажуть, що це інвентаризація

Кінотеатр «Київ» повідомляє про рейдерське захоплення. У КМДА кажуть, що це інвентаризація

7 Червня 2019
8972
7 Червня 2019
12:00

Кінотеатр «Київ» повідомляє про рейдерське захоплення. У КМДА кажуть, що це інвентаризація

8972
ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» повідомляє, що будівлю кінотеатру захоплено. Працівників просять покинути приміщення. На місці події працює поліція.
Кінотеатр «Київ» повідомляє про рейдерське захоплення. У КМДА кажуть, що це інвентаризація
Кінотеатр «Київ» повідомляє про рейдерське захоплення. У КМДА кажуть, що це інвентаризація

Про це «Детектору медіа» розповіла директорка ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» Вілія Бондаренко

За її словами, будівлю кінотеатру захопили «тітушки» та представники комунального підприємства «Київкінофільм», які вимагають звільнити приміщення для нового орендаря. Директорка каже, що вони виганяють відвідувачів, співробітників кінотеатру та штовхнули бухгалтерку. Працівники «Культурного центру "Кінотеатр Київ"» викликали поліцію. 

«У кінотеатрі зараз відбувається рейдерське захоплення. Приїхали "тітушки" разом із "Київкіно". Ламають двері, виганяють нас із кабінетів. Ми маємо показувати мультик дітям-сиротам, але їх не пускають в зали. Я не розумію, що відбувається. Вони доводять, що вони праві, хоча в нас справа у суді – 18 червня відбудеться розгляд, до суду вони не мають права цього робити. До того ж, вони сюди залізли без попердження. Якщо суд доведе, то в нас оренда приміщення атоматично триватиме до 2029 року. А вони ламають двері, вікна. Головну бухгалтерку штовхнули, зараз вона дає свідчення поліції», – сказала вона.

«Детектор медіа» звернувся по коментарі до Київської міської державної адміністрації.  Кординаторка національних та міжнародних проектів КП «Київкінофільм» Олена Бабій розповіла, що представники підприємства наразі проводять у приміщенні кінотеатру інвентаризацію, по закінченню якої всі повернуться на свої робочі місця. 

«Не відбувається жодного рейдерського захоплення, ця інформація не відповідає дійсності. Нещодавно, як ви знаєте, наказом Департаменту комунальної власності нежиле приміщення кінотеатру Київ передано на баланс комунальному підприємству "Київкінофільм". Ми є балансоутримувачем цього приміщення і відповідаємо за майно, яке в ньому знаходиться. Зараз відбувається інвентаризація майна приміщення за участю членів інвентаризаційної комісії, до якої входять і представники Департаменту комунальної власності, і КП "Київкінофільм", і компанії "Сінема сіті", яка виграла відкритий конкурс на оренду.

До інвентаризації не допускаються сторонні особи, в тому числі й співробітники колишнього орендаря. Нам допомагає муніципальна охорона, яку виділило місто. Як тільки все буде закінчено, кінотеатр відновить свою роботу в звичному режимі, тобто ніхто не збирається перешкоджати роботі "Культурного центру"», – сказала вона.

На сайті КМДА зазначено, що в разі придбання квитків на сьогоднішні сеанси є можливість їх повернути. 

У Головному управлінні Національної поліції у місті Києві «Детектору медіа» підтвердили, що о 10:45 правохоронці отримали виклик щодо ситуації у кінотеатрі «Київ», на місце події виїхали патрулі.  

Старша інспекторка відділу комунікації Анна Шевчук зазначила, що інформація про захоплення не підтвердалися. «У кінотеатрі проходить інвентаризація під наглядом муніципальної варти», - сказала вона. Чи написали заяви у поліцію представники кінотеатру, за її словами, ще не відомо. Патрульні ще працюють на місці події.

Нагадаємо, ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» судиться з Департаментом комунальної власності Києва за право на оренду приміщення кінотеатру. 

Як писав «Детектор медіа», 4 січня 2019 року закінчився термін договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру, який останні 20 років орендувало ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"». КМДА не планувала продовжувати договір оренди та пропонувала включити кінотеатр «Київ» до мережі комунальних кінотеатрів, а пізніше заявила про конкурс на право оренди будівлі, зазначивши, що переможе в ньому той, хто запропонує найбільшу вартість оренди, стартуватимуть пропозиції від 700 тис. грн на місяць.

Також повідомлялося, що ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» може працювати в будівлі, доки не знайдуть нових орендарів.

15 квітня у КМДА провели конкурс, переможцем якого стала компанія «Сінема Центр». Оренда коштуватиме понад 2 млн грн на місяць. 

ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» не визнало результатів конкурсу і заявило, що Департамент комунальної власності Києва порушив право ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» на продовження договору оренди та в установлений законодавством термін не повідомив орендаря про намір не продовжувати договір оренди, що тягне за собою автоматичну пролонгацію договору за законодавством.

Наступне засідання суду в цій справі відбудеться 18 червня 2019 року. 

Фото: Фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8972
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду