Інфокампанія, HD-версії та ціни для провайдерів на три роки наперед: «1+1 медіа» прозвітувала про процес кодування супутника

Інфокампанія, HD-версії та ціни для провайдерів на три роки наперед: «1+1 медіа» прозвітувала про процес кодування супутника

27 Серпня 2019
4969
27 Серпня 2019
21:35

Інфокампанія, HD-версії та ціни для провайдерів на три роки наперед: «1+1 медіа» прозвітувала про процес кодування супутника

4969
29 серпня – це не тільки перший день роботи новообраного парламенту, коли країна чекає на перші голосування парламентарів. На телевізійному ринку цей день теж обіцяє бути прикметним, адже покладе початок інформаційній кампанії про кодування супутникового сигналу – необхідному кроку на шляху впровадження цієї індустріальної реформи, яка триває протягом кількох років і має завершитися власне кодуванням 20 січня 2020 року. Про статус кодування та інші віхи розвитку ринку платного телебачення журналістам розповіли сьогодні, 27 серпня, керівник напрямку платного телебачення «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук та директор департаменту дистрибуції та розвитку мережі мовлення «1+1 медіа» Андрій Мальчевський.
Інфокампанія, HD-версії та ціни для провайдерів на три роки наперед: «1+1 медіа» прозвітувала про процес кодування супутника
Інфокампанія, HD-версії та ціни для провайдерів на три роки наперед: «1+1 медіа» прозвітувала про процес кодування супутника

«Просто в ці хвилини триває зйомка першого інформаційного ролика про кодування медіагруп. Ролик спільний, від чотирьох медіагруп: найкращі ведучі, найбільш впізнавані обличчя наших телеканалів говоритимуть про те, яке класне українське телебачення і як його потрібно цінувати, стежити за ним. А от уже у вересні – з 9 вересня чи на тиждень змістимо – почнеться наростаюча інформкампанія про те, що телебачення таке класне, але ви можете його втратити.

Особисто для мене визначальний момент настане 4 листопада, коли ті, хто не вірили, змушені будуть повірити, що “свято наближається”. А 22 січня нам буде страшно просинатися, бо ми отримаємо результати рейтингів за 21 січня», – пожартував Ярослав Пахольчук, прозвітувавши про те, як просувається кодування.

На думку пана Пахольчука, кодування супутника стане останньою в найближчому майбутньому драматичною віхою в історії українського телебачення, котра дуже сильно вплине на те, як люди споживатимуть медіа.

«Інколи мене запитують, що буде далі. Далі, я думаю, буде певне затишшя. І наступний переломний момент відбудеться через 3–5 років, коли люди по-інакшому почнуть дивитися кіно, новини. Вони вже сьогодні інакше їх дивляться. Але має статися наступний рівень взаємодії, якісь міксовані конфігурації», – поділився своїм баченням топ-менеджер.

Він повторив озвучені під час ДЕК прогнози про те, що після кодування платний тип підключення оберуть 45% або майже 2 млн абонентів супутника.

«Після дати кодування я очікую, що буде подальша міграція в платні технології тих абонентів, які зрозуміють, що Т2 працює не так добре, як могло би. Також перейдуть ті, хто зрозуміють, що кардшерінг уже не дає їм того, на що вони розраховували і в них є більша залежність від українських телеканалів, ніж вони очікували. Я переконаний, що з тих, хто залишиться на free-to-air, ще 0,5 млн абонентів до кінця року перейдуть на прогресивніші і цікавіші категорії телебачення», – висловив сподівання Ярослав Пахольчук.

Він трохи підкоригував оприлюднені рік тому очікування аналітиків медіагрупи: згідно новим підрахункам, у 2021 році ринок платного телебачення зросте до 9,5 млрд грн., із яких 1,145 млрд грн. дістанеться медіагрупам у вигляді відрахувань за контент.

І зазначив, що у 2019 році ринок втратив понад 4 млрд грн. з двох причин:

  • низького рівня ARPU. На думку аналітиків «1+1 медіа», економічно обґрунтована ARPU сьогодні становить 120 грн. А очікувана групою мінімальна вартість ТБ-послуг у 2020 році – 90 грн. у Києві, Дніпрі, Одесі та Харкові і 80 грн. – в інших регіонах та у ОТТ-провайдерів;
  • піратства: 1,5 млн абонентів наразі використовують та сплачують за піратські сервіси (кардшерінг, стрімінг).

Ярослав Пахольчук також зробив прогноз, що аналогове мовлення в Україні буде остаточно вимкнено до 2020 року. Свою думку він обґрунтував таким чином:

У свою чергу, Андрій Мальчевський повідомив про плани змінити технічні параметри супутникового сигналу «1+1 медіа», що дозволить запустити HD-версії телеканалів: «1+1» 19 вересня 2019 року, «2+2» і ТЕТ – у першому кварталі 2020 року.

«Ми беремо на себе зобов’язання створювати додану вартість для ринку платного телебачення: запускаємо HD-версії телеканалів. Я вірю в те, що через кілька років це буде єдиний сигнал, тому що технологічно SD втрачає сенс по мірі того, як аналогові кабельні оператори поступово зменшуватимуть свій вплив на дивлення. Тому менше як за місяць ми запускаємо “1+1” у HD-форматі. Правда, поки що це буде технічне рішення: не для комерційного використання і тільки для провайдерів ринку платного телебачення», – розповів пан Мальчевський.

Відповідно, встановлювати додаткову плату за HD для провайдерів «1+1 медіа» не планує ані зараз, ані протягом найближчих трьох років, а також уже в 2020-му зрівняє плату за ретрансляцію для всіх платформ, включно з ОТТ-провайдерами, які до сьогодні платили більше за решту.

Крім того, журналістам презентували оновлений пакет дистрибуції «1+1 медіа»: нещодавно до нього додалися телеканали виробництва Film.UA Group FilmUADrama та «Кус-Кус», який планує отримати ліцензію у вересні. Тепер портфоліо групи нараховує 26 різножанрових телеканалів, у том числі 13 – в HD-версіях, а усі ці канали разом, за оцінками аналітиків групи, генеруватимуть до 30% загального телеперегляду в системах платного телебачення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4969
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
krs348
1674 дн. тому
тільки дебіл почне платити за той дебільний тюнер і платити абонплату! НІКОЛИ! ЧУЄТЕ ! комбіновані ресивери, а як не працюватиме т2, то є російські канали, я пропагуватиму таке і всеретесь ви зі своїм кодуванням.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду