«1+1 медіа» очікує найбільшого притоку абонентів платного ТБ у грудні–січні

«1+1 медіа» очікує найбільшого притоку абонентів платного ТБ у грудні–січні

18 Вересня 2019
2934
18 Вересня 2019
15:27

«1+1 медіа» очікує найбільшого притоку абонентів платного ТБ у грудні–січні

2934
У грудні 2019 – січні 2020 років очікується найбільший притік абонентів, які переходитимуть з безкоштовного супутника, до провайдерів і операторів платного телебачення.
«1+1 медіа» очікує найбільшого притоку абонентів платного ТБ у грудні–січні
«1+1 медіа» очікує найбільшого притоку абонентів платного ТБ у грудні–січні

Про це повідомив керівник напрямку платного телебачення «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук 18 вересня під час конференції «Телебачення як бізнес», яка проходить у межах медіа форму Kyiv Media Week.

Він нагадав, що 4 листопада розпочнуться перші «маятникові» відключення телеканалів медіагруп на безкоштовному супутнику. «З того часу має відбутися глобальний відтік абонентів», – додав він.

Група «1+1 медіа» знову підкоригувала свої прогнози: очікує, що у 2021 році провайдери отримають 10 млрд грн доходів від абонентів (раніше група прогнозувала 9,5 млрд грн), із цих коштів 22% відрахувань за контент мають надійти медіагрупам. При цьому економічно обґрунтований рівень ARPU (середній дохід з одного абонента) на цей період пан Пахольчук оцінює в 5 доларів. «Зараз мінімальна ціна на ринку за пакет має становити 80 грн. Якщо провайдери працюють за іншою ціною, то в нас є підозри, що вони ведуть не конкурентну гру», – сказав він.

Також він додав, що з листопада 2019 року група обмежує присутність своїх каналів у подарункових ОТТ-пакетах. Ярослав Пахольчук пояснив «Детектору медіа», що група проти присутності своїх каналів у пакетах ОТТ-провайдерів, які надаються абонентам у подарунок довше ніж три місяці. «А за присутність у ці три місяці вони повинні обов'язково звітувати нам», – додав він.

Телеканали запустили інформаційну кампанію про кодування. Плашка з повідомленням про майбутнє кодування сигналу буде розміщена в супутниковому ефірі 12 загальнонаціональних телеканалів. Також медіагрупи вже підготували соціальний ролик за участю своїх топових ведучих «Дивись ТБ через офіційних операторів».

Ярослав Пахольчук зауважив, що багато операторів і провайдерів технічно не готові до кодування, і закликав їх звертатися до медіагруп. Бо інакше їхні абоненти не матимуть доступу до багатьох каналів.

Нагадаємо, чотири найбільші медіагрупи погодили дорожню карту щодо кодування сигналу на супутнику. Дата остаточного кодування супутникового сигналу змістилася на початок 2020 року, а саме на 20 січня. Основні етапи кодування передбачені в дорожній карті. Кодування транспортного сигналу «Зеонбуду» на супутнику відбудеться в жовтні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2934
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду