Канали групи «Інтер» одночасно перейшли в HD

Канали групи «Інтер» одночасно перейшли в HD

12 Квітня 2021
3759
12 Квітня 2021
13:36

Канали групи «Інтер» одночасно перейшли в HD

3759
У форматі HD також розпочав мовлення супутниковий канал «Інтер+».
Канали групи «Інтер» одночасно перейшли в HD
Канали групи «Інтер» одночасно перейшли в HD

Вісім телеканалів Inter Media Group 12 квітня одночасно почали мовлення у форматі HD (High Definition). Першими доступ до телеканалів «Інтер», НТН, К1, К2, «Піксель», «Мега», «EnterФільм» і ZOOM у високій роздільній здатності отримали абоненти супутникових платформ, а також абоненти цифрових кабельних і IPTV / OTT-операторів. Про це повідомив «Інтер».

«Разом з мовленням в стандарті HD телеканали Inter Media Group будуть як і раніше доступні в дозволі SD. Це пов'язано з тим, що близько 40% глядачів не мають телевізорів, здатних відтворювати відео у високій роздільній здатності. Спеціально для них Inter Media Group збереже мовлення в стандартному форматі SD», – йдеться в повідомленні.

У медіагрупі пояснили, що в меню тюнера або телевізора, крім телеканалів в якості HD («Інтер HD», НТН HD, К1 HD, К2 HD, «Піксель HD», «Мега HD», ZOOM HD і «EnterФільм HD»), будуть відображатися версії каналів зі стандартною роздільною здатністю («Інтер», НТН, К1, К2, «Піксель», «Мега», ZOOM і «EnterФільм»).

«Якість відео деяких програм, а також частини фільмів, що відносяться до класики кінематографа і знятих у форматі SD, буде значно поліпшено з допомогою алгоритмів штучного інтелекту», – зазначається в повідомленні.

Крім того, у форматі HD розпочав мовлення супутниковий телеканал «Інтер +».

Як писав ДМ, 9 березня 2021 року генеральний директор компанії «Торсат» (дистрибутор «Інтер медіа груп») Денис Васянович повідомив, що телеканали «Інтер Медіа Груп» найближчим часом переведуть трансляцію в стандарт високої роздільної здатності зображення HD (High Definition).

У 2019 році Онно Зоневельд прогнозував, що кількість абонентів супутникових операторів зростатиме за рахунок HD. За даними дослідження Satellite Monitor компанії SES за 2019 рік, в Україні 54% домогосподарств готові до прийому відеоконтенту в HD.

«1+1 медіа» запустила HD-версію телеканалу «1+1» восени 2019 року, ТЕТ і «2+2» – у березні 2020 року, «ПлюсПлюс» – у квітні 2020 року, телеканал УНІАН – 1 вересня 2020 року. У вересні 2019 року телеканали «Україна», НЛО TV, «Індиго» («Медіа Група Україна») розпочали мовлення в HD-форматі у мережах українських провайдерів платного телебачення. У листопаді 2019 року музичні канали М1 і М2 групи StarLightMedia вийшли в HD якості.

Фото: Інтер

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3759
Читайте також
09.03.2021 15:10
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
7 932
23.04.2020 12:30
«Детектор медіа»
2 631
11.03.2019 15:39
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 284
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду