Нацрада дозволила ретрансляцію Setanta Sports в Україні

Нацрада дозволила ретрансляцію Setanta Sports в Україні

1 Серпня 2019
2969
1 Серпня 2019
13:57

Нацрада дозволила ретрансляцію Setanta Sports в Україні

2969
1 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення включила ірландський спортивний телеканал Setanta Sports до переліку іноземних каналів, які дозволяються для ретрансляції на території України.
Нацрада дозволила ретрансляцію Setanta Sports в Україні
Нацрада дозволила ретрансляцію Setanta Sports в Україні

Таким чином, відтепер українські провайдери платного телебачення мають право укладати угоди із Setanta Sports і починати ретранслювати його у своїх пакетах.

На попередньому засіданні, 25 липня, Нацрада перенесла розгляд заяви Setanta Sports, порадивши правовласнику і дистрибутору каналу доопрацювати заявні документи. Контрольно-аналітичне управління Нацради, яке курує член Нацради Сергій Костинський, зафіксувало в ефірі каналу трансляцію за участі російського борця Олексія Олійника, внесеного до Переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці, а також «ознаки реклами» (представниця Setanta Sports Марія Лисенко пояснила, що це міжнародне спонсорство) та наявність в ефірі вікових позначок контенту, схожих на ті, що використовуються в Росії (виявилося, що це казахські позначки). Заступниця голови Нацради Уляна Фещук також висловила здивування, що канал Setanta Sports, іще не отримавши дозволу Нацради, вже анонсував свій запуск в Україні 1 серпня.

На засіданні 1 серпня Сергій Костинський повідомив, що в Нацради вже немає «питань» до Setanta Sports: «Ми вивчили всі обставини цього питання. Наразі в контрольно-аналітичного управління немає питань, тому я прошу підтримати проект і дозволити ретрансляцію. Тих питань, які ми обговорювали, їх немає. Але ми будемо уважно моніторити канал». Члени Нацради одноголосно підтримали рішення про внесення Setanta Sports до переліку іноземних каналів, дозволених для ретрансляції.

Нагадаємо, міжнародний спортивний канал Setanta Sports оголосив про вихід на український ринок і плани розпочати мовлення 1 серпня. Канал отримав ексклюзивні права на показ Англійської прем'єр-ліги в Україні протягом трьох сезонів. Також він транслюватиме Кубок Англії, Шотландську прем'єр-лігу, Чемпіонат Англійської футбольної ліги, Кубок Англійської футбольної ліги, UFC, НХЛ, «Формулу-1» та НБА. Детально про плани Setanta Sports на українському ринку читайте в інтерв’ю Марії Лисенко «Детектору медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2969
Читайте також
20.08.2020 13:59
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
2 462
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду