detector.media
14.06.2019 17:54
Тарас Козак став новим власником каналу ZIK і створив медіахолдинг, який очолив Олексій Семенов
Тарас Козак став новим власником каналу ZIK і створив медіахолдинг, який очолив Олексій Семенов
14 червня 2019 року народний депутат від «Опозиційного блоку», соратник Віктора Медведчука Тарас Козак став новим і одноосібним власником обох юридичних осіб телеканалу ZIK – компаній «Міст ТБ» і ТРК «Нові комунікації». Таким чином, у медіаактиві Козака тепер три канали: «112 Україна», NewsOne і ZIK. Він створює медіахолдинг «Новини», який очолив телепродюсер Олексій Семенов.

Про це повідомляє прес-служба «112 Україна».

Раніше медіахолдинг ZIK (телеканал та інформаційне агентство) належав родині українського бізнесмена і політика Петра Димінського.

«Для мене придбання телеканалу ZIK - це осмислений і прагматичний крок. Одержавши ZIK, я зможу побудувати найбільшу мережу з інформаційних мовників, яка з точки зору ресурсів робить їх менш витратними і в той же момент створює їх більшу капіталізацію як активу. І цей актив називається інформаційний медіахолдинг "Новини". Саме для його розвитку і управління я запросив одного з найсильніших медіапродюсерів країни - Олексія Семенова», - заявив Тарас Козак.

Олексій Семенов став генеральним продюсером медіахолдингу «Новини». Донедавна він був генеральним продюсером Прямого каналу, ще раніше по черзі очолював телеканали «112 Україна» і NewsOne, які нині належать Тарасу Козаку.

«Для мене ділова пропозиція Тараса Романовича - велика честь, - цитує прес-служба Олексія Семенова. - П'ять років тому я з командою будував "112 Україна", потім - проводив ребрендинг каналу NewsOne. Більшість співробітників цих каналів для мене - близькі і рідні люди. І я, знаєте, дуже радий повернутися до них. Сподіваюся, і для них це не буде розчаруванням. Зараз я працюю над концепцією перезапуску каналу ZIK і буду дуже щасливий від майбутньої співпраці. Адже багато ведучих і співробітників ZIK - мої колеги по попередніх каналах. І ми з ними на одній емоційній хвилі. "Об'єднання заради України" - ось основний меседж концепції каналу. І ми постараємося наповнити його цими прекрасними почуттями - любов'ю і турботою про всіх людей великої країни».

Зв'язатися з Олексієм Семеновим, генеральною продюсеркою каналу ZIK Наталею Влащенко, генеральним директором медіахолдингу ZIK Ігорем Туркевичем і шеф-редактором медіахолдингу Данилом Нікуленком «Детектору медіа» поки що не вдається.

Тим часом, низка топ-менеджерів медіахолдингу ZIK - Тетяна Вергелес, Роман Недзельський, Ольга Мовчан - уже заявили на своїх сторінках у фейсбуку про звільнення із ZIK у зв'язку з тим, що канал перейшов під контроль соратника Віктора Медведчука. Вахтанг Кіпіані також заявив, що закриває свою програму на ZIK.

За словами джерела ДМ, з медіахолдингу ZIK іде генеральний директор Ігор Туркевич, також готуються до звільнення низка редакторів і журналістів. Ігор Туркевич підтвердив ДМ своє звільнення.

У єдиному державному реєстрі станом на 18:40 14 червня вказано, що кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ «ТРК "Міст ТБ"» є громадянки Кіпру Елені Янгу і Ревекка Хрісту, керівником - Віктор Козій; кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «ТРК "Нові комунікації» є Тарас Козак, керівником - Наталія Вітрук.

Нагадаємо, Тарас Козак – близький соратник українського політика, одного з лідерів партії «Опозиційна платформа - За життя» і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, їхні брати – бізнес-партнери. 5 жовтня 2018 року Тарас Козак став власником телеканалу NewsOne. 14 грудня 2018 року він став кінцевим бенефіціаром ще й каналу «112 Україна». Згідно з поданою ним декларацією, він заплатив за «112 Україна» і NewsOne близько $ 4 млн.

Чутки про придбання телеканалу ZIK Віктором Медведчуком неодноразово виникали в інформаційному просторі протягом 2018 року, і телеканал щоразу їх спростовував.

Олексій Семенов у якості генерального продюсера працював на запуском або перезапуском інформаційних телеканалів «112 Україна» (2013-2014 роки) і NewsOne (2015-2017 роки). У 2017 році очолив телеканал Tonis, який переформатував на інформаційний Прямий канал. 3 червня 2019 року Олексій Семенов залишив посаду генерального продюсера Прямого каналу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY