Андрій Юхименко про нове видання The Page: Ми орієнтуємося на ділову аудиторію

Андрій Юхименко про нове видання The Page: Ми орієнтуємося на ділову аудиторію

27 Травня 2019
5428
27 Травня 2019
12:15

Андрій Юхименко про нове видання The Page: Ми орієнтуємося на ділову аудиторію

5428
Головний редактор інтернет-видання The Page – про власників, джерела фінансування, контент і аудиторію
Андрій Юхименко про нове видання The Page: Ми орієнтуємося на ділову аудиторію
Андрій Юхименко про нове видання The Page: Ми орієнтуємося на ділову аудиторію

27 травня розпочало роботу ділове інтернет-видання The Page на чолі з головним редактором Андрієм Юхименком і його заступником Олегом Гавришем. Команда, яка працює над новим діловим ЗМІ, створює телевізійні проекти бізнес-тематики «Перша шпальта» і «Перший на селі», що виходять в ефірі суспільного телеканалу «UA: Перший». Юридична особа видання – ТОВ «Інформаційне агентство Зе пейдж медіа», воно належить самим журналістам. Видання працює на домені www.thepage.com.ua і має реєстрацію засобу масової інформації в Міністерстві юстиції. Хто з журналістів є співвласниками проекту, з яких джерел він фінансується, на яку аудиторію орієнтується – розповів у бліц-інтерв’ю «Детектору медіа» Андрій Юхименко.

– У прес-релізі про запуск видання ви вказали, що маєте реєстрацію ЗМІ. Як ви реєстрували інтернет-видання і навіщо, адже в Україні не вимагається реєстрація інтернет-видань?

– Ми подали в Міністерство юстиції всі документи, і нас зареєстрували як повноцінне ЗМІ, ми маємо всі права ЗМІ. Реєстрація не вимагається, але ми хочемо працювати за найвищими стандартами.

– Власники – самі журналісти. Хто саме?

– Я, Олег Гавриш, Ольга Шульга, Євген Чорновалов, Ната Штука, Яна Панюшкіна, Оксана Рішко, Маша Цуканова – усі журналісти, які працюють над створенням цього порталу. А також наш директор і видавець Анна Федосенко, яка була комерційним директором видавництва «КоммерсантЪ-Украина». У нас одразу була ідея, щоб видання належало нам.

– З яких джерел ви фінансуєте проект? У вас є один великий інвестор чи спонсор?

– У нас є телевізійний проект «Перша шпальта», ми вже п’ять років працюємо над ним. У нас давно була мрія створити свій сайт, нам його не вистачало. З коштів, з яких фінансується телепроект, ми накопичили фінанси, щоб зробити сайт (телепрограма «Перша шпальта» створюється за спонсорської підтримки, нині партнерами є фармацевтична компанія «Лекхім», аграрна компанія «Авангард». – ДМ). Але ми сподіваємося, що наш стартап у вересні вже почне заробляти рекламні гроші, і ми будемо далі фінансувати вже і з цього джерела.

– Тобто далі ви плануєте переходити до рекламної моделі фінансування?

– Так, ми плануємо, щойно в нас з’явиться така можливість, переходити до рекламної моделі. Будуть у нас різні, в тому числі сучасні, методи залучення реклами.

– Щось на кшталт нативної реклами, спецпроектів?

– Звісно, нативна реклама – один з популярних нині способів. Ми плануємо робити спеціальні проекти. Поки що домовленостей (з рекламодавцями. – ДМ) у нас немає.

– Чи продовжать виходити ваші телевізійні проекти на Суспільному?

– Так, ми продовжимо випускати свої проекти на Суспільному. І плануємо взаємодію: плануємо використовувати для сайту відеоконтент, коментарі, зібрані матеріали. У нас на телебаченні багато чого не виходить, залишаються різні матеріали. І з них ми плануємо робити контент для The Page.

– Коли ви пішли з «Нового времени» (в кінці грудня 2018 року), ваша програма на «Радіо НВ» теж перестала виходити?

– Так. Ми інтенсивно працювали над нашим проектом, десь у грудні почали обговорювати запуск, сайт писали з лютого. Мали багато роботи, не було можливості працювати ще десь.

– Тобто задля запуску свого проекту ви й пішли з «НВ Бизнес»?

– Так. У нас була мрія запустити свій проект ще після того, як ми залишили «КоммерсантЪ». Але тоді в нас не вистачило ресурсів, ми не змогли фінансувати.

– Яка тематика видання The Page?

– Ділова.

– Але водночас у вас буде розділ Style. Це просто додаткова рубрика для урізноманітнення контенту? Чи політика теж буде у вас присутня?

– Політика буде рівно настільки, наскільки вона впливає на ділове життя. Тобто, якщо вона пов’язана з економікою. Наприклад, якщо йдеться про державні кошти або про рішення парламенту, які впливають на бізнес. Глибокої політики, політичних шоу чи передвиборної агітації ми поки що не плануємо.

А Style ми спеціально завели, адже рекламна модель вимагає такої рубрики. Ми хочемо залучати рекламодавців, яким цікавий Style. Цей контент буде орієнтовано на чоловіків старшого віку, заможних, бізнесменів. Яна Панюшкіна (редакторка рубрики. – ДМ) працювала для різних видань і буде писати те, що їм буде цікавим. Можливо, про автомобілі, стиль, одяг, цікаві події.

– Тобто в цілому проект орієнтується на чоловічу аудиторію, яка дотична до сфери бізнесу?

– Ми орієнтуємося на ділову аудиторію. У бізнесі дуже багато активних прогресивних жінок, які не поступаються чоловікам. Тому ми свою аудиторію за гендерною ознакою не поділяємо.

Фото: Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5428
Читайте також
18.11.2023 15:10
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
1 298
15.02.2023 12:30
Роман Мельник
«Детектор медіа»
1 809
24.07.2017 11:30
Інна Долженкова
для «Детектора медіа»
1 515
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Jeka
380 дн. тому
Сексист нещасний, фе
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду