Томаш Фіала: Я не звільняв журналістів «Нового времени»

Томаш Фіала: Я не звільняв журналістів «Нового времени»

27 Грудня 2018
3867
27 Грудня 2018
15:53

Томаш Фіала: Я не звільняв журналістів «Нового времени»

3867
Засновник і генеральний директор інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала прокоментував звільнення журналістів бізнес-блоку видання «Новое время» та звинувачення видання у «джинсі».
Томаш Фіала: Я не звільняв журналістів «Нового времени»
Томаш Фіала: Я не звільняв журналістів «Нового времени»

Томаш Фіала в коментарі «Детектору медіа» спростував розповсюджену деякими інтернет-ресурсами інформацію про те, що він нібито особисто звільнив журналістів бізнес-блоку видання «Новое время» («Новое время.Бизнес») через замовні публікації – «джинсу».

Пан Фіала сказав, що він не має права юридично та фактично приймати кадрові рішення в редакції, оскільки це зона відповідальності головного редактора, а не акціонера.

«Я не приймаю жодних рішень, які стосуються кадрової або редакційної політики. Цим займається менеджмент, а не акціонери. Всі питання до Віталія Сича. Ні в "Новом времени", ні в інших пристойних медіа акціонери не беруть участі в цьому. Я дізнався про звільнення після того, як уже було прийнято відповідне рішення», – сказав пан Фіала.

Нагадаємо, 22 грудня стало відомо, що з бізнес-блоку видання «Новое время» пішла вся команда журналістів. Головний редактор видання Віталій Сич повідомив «Детектору медіа», що це спільне рішення роботодавця та працівників, пов'язане із залученістю журналістів до сторонніх проектів. 

Екс-заступник редактора бізнес-блоку «Нового времени» Олег Гавриш у коментарі «Детектору медіа» сказав, що журналістів ніхто не звільняв, команда вирішила зосередитися на своїх проектах.

Томаш Фіала також прокоментував «відкритий лист українських журналістів», який  з’явився у мережі Facebook 26 грудня. Пост розмістила новостворена сторінка «Журналісти проти джинси». Зазначимо, що це єдиний пост на цій сторінці. Підписів під «відкритим листом» немає, він анонімний. Хто є автором сторінки, також невідомо. Пост має понад 150 поширень.

Автор чи автори допису звинувачують «Новое время.Бизнес» у публікації «джинси» та вимагають пояснень у пана Фіали. «І тому пропонуємо керівництву редакції НВ і особисто пану Фіалі надати публічне роз’яснення і відповісти на наступні запитання: Чи публікувалася так звана "джинса" у "НВ. Бизнес"? У який період виходили замовні матеріали? Про що були ці матеріали? Надайте список тих, хто замовляв, хто виконував функції організатора та посередника розміщення матеріалів», – йдеться у дописі.

«Детектору медіа» Томаш Фіала повідомив, що не бачить сенсу коментувати та звертати увагу на «інформацію невідомо від кого». «Хто ці журналісти? (які розмістили публікацію у Facebook – ДМ). Такі фейкові новини час від часу з’являються. Від цього ніхто не застрахований. Не знаю, хто за цим може стояти. Якийсь ідіот», – сказав він.

Нагадаємо, що екс-редактор «Новое время.Бизнес» Андрій Юхименко вважає, що таку інформацію розповсюджують ті, кому не подобається «Новое время».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3867
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду