Катерина Венжик залишає видання Speka і The Page

Катерина Венжик залишає видання Speka і The Page

18 Листопада 2023
1323
18 Листопада 2023
15:10

Катерина Венжик залишає видання Speka і The Page

1323
Шефредакторка IT-видання Speka розповіла, що ухвалила таке рішення через те, що її погляд на майбутній розвиток проєктів відрізняється від точки зору інвесторів.
Катерина Венжик залишає видання Speka і The Page
Катерина Венжик залишає видання Speka і The Page

Шефредакторка IT-видання Speka Катерина Венжик іде з проєкту. Про це вона повідомила у своєму фейсбуці, а також підтвердила в коментарі «Детектору медіа».

«Speka, а з часом і приєднаний до неї The Page, дали мені можливість попрацювати з настільки неймовірними людьми в якійсь нереальній концентрації, що їх енергії, гумору, світла, професійності мені вистачить, щоб підзаряджатися ще кілька років. Ба більше, в мене є обережні сподівання, що принаймні з деякими з них ми розлучаємося зовсім ненадовго», — написала Венжик. 

У розмові з «ДМ» вона розповіла, що ухвалила таке рішення через те, що її погляд на майбутній розвиток проєкту відрізняється від точки зору інвесторів.  

«Це, як завжди, історія про гроші, про те, на чому можна чи не можна заробляти, про межі дозволеного для ЗМІ тематично, про глибину втручання у редакційну роботу. Мої погляди, скажімо так, значно консервативніші. Врешті стало зрозуміло, що подальша співпраця просто неможлива, на жаль. Це вже геть не те, що ми мріяли зробити, запускаючи Speka у 2021 році», — сказала Катерина Венжик. 

Вона планує завершити свою роботу в проєктах до початку грудня. За словами журналістки, найближчим часом про намір залишити медіа також повідомлять ще кілька членів команди.

Поки що невідомо, хто обійме посаду шефредактора. Інвестори проєкту шукають нову людину, яка очолить обидва видання. 

Сама ж Венжик наразі не має конкретних планів на професійне майбутнє.

«Утім, є кілька ідей, які дуже хотілося б втілити. Сподіваюся, з 1 грудня зможу почати перетворювати мрії на плани», — зазначила вона.

Водночас співзасновник та власник ТОВ «Діджітал Економіка», що є єдиним власником обох видань, Сергій Охріменко повідомив у коментарі «Детектору медіа», що причиною кадрових змін стала потреба нового погляду «з точки зору бізнесу та управління» через новий етап у розвитку The Page та Speka.

«Катерина Венжик приєдналась до нашої команди на етапі розвитку. Разом ми пройшли цікавий та продуктивний шлях. Катерина привнесла багато ефективних та інноваційних рішень у роботу видань. В 2023 році ми вийшли на новий етап розвитку. Він потребує нового погляду з точки зору бізнесу та управління, зважаючи на задачі по масштабуванню проєктів. Це і стало причиною кадрових змін. Тим не менш, я вдячний Катерині за спільну роботу та щиро бажаю успіхів в нових проєктах.

Незалежність редакційної політики є найвищою цінністю наших ЗМІ. "Наших", тому що медіа роблять не власники, а люди. Я вдячний людям, які працюють у Speka і The Page та продовжують віддано йти до стратегічних цілей, які ми разом визначили. Впевнений, що тренд, який ми заклали разом з усією командою, дозволить нам вже в наступному році якісно масштабувати проєкти та досягти усіх амбітних цілей», — прокоментував Охріменко.

Про запуск видання Speka стало відомо у вересні 2021 року. Тоді очікувалося, що повноцінно платформа запрацює у листопаді 2021-го. Співінвесторами медіа стали редактори Катерина Венжик і Роман Судольський та ще кілька приватних інвесторів. Наразі єдиним власником видань є ТОВ «Діджітал Економіка», засновником якого з часткою 100% є Сергій Охріменко.

У вересні минулого року посаду головної редакторки у виданні обійняла Юлія Даниленко, замінивши Романа Судольського, який перейшов працювати в IT-сферу.

Нагадаємо, Катерина Венжик працювала журналісткою у виданні «Деловая столица», редакторкою «Лиги», головною редакторкою «Контракти.UA», прессекретаркою в компанії «OTP Bank. Україна», шефредакторкою «Дело.UA», експерткою з комунікацій проєктного офісу реформи фінсектора при НБУ, компанії Atlantic Group, Delovoy magazine та Ekonomika+, була ведучою програми «Простономіка» на «Громадському».

З липня 2019 до 2021 року вона обіймала посаду керівниці відділу нативного контенту в Liga.net.  

Фото: Катерина Венжик / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1323
Читайте також
15.02.2023 12:30
Роман Мельник
«Детектор медіа»
1 816
30.07.2021 14:50
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
2 867
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду