Андрій Юхименко й Олег Гавриш запускають економічний тижневик на Першому національному (ВІДЕО)

Андрій Юхименко й Олег Гавриш запускають економічний тижневик на Першому національному (ВІДЕО)

8 Липня 2014
7081
8 Липня 2014
12:26

Андрій Юхименко й Олег Гавриш запускають економічний тижневик на Першому національному (ВІДЕО)

7081
Андрій Юхименко й Олег Гавриш запускають економічний тижневик на Першому національному (ВІДЕО)
Андрій Юхименко й Олег Гавриш запускають економічний тижневик на Першому національному (ВІДЕО)

Колишні журналісти закритої навесні ділової газети «Коммерсантъ-Украина» Андрій Юхименко та Олег Гавриш запускають на Першому національному нову щотижневу економічну програму «Перша шпальта». Прем'єра проекту відбудеться в ефірі в неділю, 20 липня, о 20:30. Про це йдеться в прес-релізі проекту, оприлюдненому інформаційною агенцією «Інтерфакс-Україна».

 

Програма є власним виробництвом Національної телекомпанії України, розповів «Детектор медіа» генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія. Чотири-п'ять випусків НТКУ знімає самотужки, для подальшого виробництва шукає спонсорів. Тижневик хронометражем 26 хвилин виходитиме по неділях.

 

Зі слів пана Аласанії, ідею авторського проекту на Перший національний приніс Олег Гавриш. «Ми у відповідь запропонували інший формат. У результаті два місяці ми розробляли проект економічної програми, але не спеціалізованої, а простішої, для ширшої аудиторії», - розповів гендиректор НТКУ.

 

У програмі йтиметься про найважливіші новини зі світу економіки, фінансів та бізнесу, що відбулися за останній тиждень. У ній будуть як сюжети, так і інтерв'ю, гості в студії. Для участі запрошуються перші обличчя компаній, керівники держустанов, експерти. Також програма міститиме спеціальну частину - особливий іронічний погляд на основні події тижня від Майкла Щура. Автори готують проект українською та російською мовами, уточнив пан Аласанія.

 

 

Олег Гавриш, Майкл Щур та Андрій Юхименко на презентації нового проекту

 

«Фактично ми плануємо зробити програму на тих само засадах, що були притаманні газеті "Коммерсантъ". У ній не буде ангажованих матеріалів. Своїм спікерам ми будемо ставити доволі жорсткі запитання. І сподіваємося, що їх відповіді ляжуть в основу матеріалів новинних агенцій і газет», - говорить автор і ведучий проекту, екс-заступник головного редактора «Коммерсанта» Андрій Юхименко.

 

«Наша мета - інформувати населення країни про ключові події в економіці, бізнесі та на ринках, роз'яснювати, що конкретно ці події означають і чому вони важливі. До того ж давати свою ексклюзивну інформацію», - пояснює автор і ведучий проекту, у минулому спеціальний кореспондент «Коммерсанта» Олег Гавриш.

 

«У нас вперше з'явиться щось середнє між розумними економістами, які пишуть самі для себе, або, в крайньому разі, для бізнесменів, і тими, хто буде пояснювати людям, чому скаче курс долара, що їм купувати і де зберігати свої заощадження, чи варто вкладатися в нерухомість або, наприклад, можна чи ні продавати свою квартиру. Тобто розповідати про складні речі простою мовою. Це те, чого я очікую від цієї програми», - пояснює Зураб Аласанія.

 

 

«Перша шпальта» - не єдина програма економічної тематики, що планується в ефірі Першого національного, розповів пан Аласанія. Канал готує ще один проект, який поки що тримає в таємниці.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7081
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду