На київську частоту «Радио Вести» претендують чотири компанії

На київську частоту «Радио Вести» претендують чотири компанії

12 Лютого 2019
2878
12 Лютого 2019
19:26

На київську частоту «Радио Вести» претендують чотири компанії

2878
Станом на 12 лютого чотири радіокомпанії подали заяви на конкурс Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на частоту 104,6 МГц, на якій раніше мовило «Радио Вести». Цю інформацію «Детектор медіа» отримав з власного джерела в Нацраді.
На київську частоту «Радио Вести» претендують чотири компанії
На київську частоту «Радио Вести» претендують чотири компанії

11 лютого Нацрада завершила прийом заявок від претендентів на конкурс радіостанцій з концепцією джазової та класичної музики, оголошений 13 грудня 2018 року на частоту 104,6 МГц. На цій частоті до 3 березня 2017 року мовило «Радио Вести», якому Нацрада відмовила в продовженні ліцензії. Станом на 12 лютого заявок чотири, але протягом наступних днів їх може стати більше, якщо вони були відправлені поштою в останні дні прийому заявок.

За даними джерела «Детектора медіа», заявки подали такі радіокомпанії:

  • ТОВ «Телерадіокомпанія “Стильне радіо”», Київ («Стильний джаз») – компанія медіахолдингу «Вести Украина»;
  • ТОВ «Телерадіовидавнича компанія “Мастер”», Харків («Хот ньюз») – компанія медіахолдингу «Вести Украина»;
  • ТОВ «Ч К», Київ (Radio Jazz) – компанія порівну належить генеральному директору радіохолдингу «ТАВР Медіа» Ігорю Чернишову та члену ради директорів «ТАВР Медіа» Сергію Кузіну, її очолює радіоведуча і радіопродюсер Наталія Сотник (Соня Сотник);
  • ТОВ «Радіо “Класика і джаз”», Київ (Jazz&Blues) – компанія належить порівну джазовому продюсеру Володимиру Камінському (він же очолює компанію) та Леву Когану (імовірно, він є братом джазмена Олексія Когана).

Медіахолдинг «Вести Украина» обіцяє нові судові позови проти Нацради, якщо вона передасть частоту новому власнику, і проти переможця конкурсу. Голова ради директорів медіахолдингу «Вести Украина» Ольга Семченко наголошує, що київська частота 104,6 МГц «досі є предметом спору в судах усіх інстанцій». Тим не менш, дві компанії медіахолдингу «Вести Украина» подали заявки на конкурс.

Ольга Семченко запевняє, що переможця конкурсу очікує судовий позов: «Оголошений Нацрадою новий власник частоти 104,6 гарантовано стане учасником судового спору. Чергові судові позови очікують і саму Нацраду. Медіахолдинг “Вести Украина” не відмовиться від своїх активів і продовжить відстоювати свої права в судовому порядку. Наразі касаційне провадження у справі відкрито у Верховному суді України. Ми не відступимо, і ми відкрито й чесно повідомляємо про це ринку в день завершення сумнівного конкурсу, влаштованого Нацрадою».

Зазначимо, що «Радио Вести» (ТОВ «ТРК “Дивосвіт”») програло суди Нацраді за цю частоту у двох інстанціях. 15 лютого 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив «Радио Вести» у скасуванні рішення Нацради про відмову в продовженні ліцензії, а 12 червня 2018 року Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення суду першої інстанції та відмовив у задоволенні апеляційної скарги «Радио Вести».

«Радио Вести» подало касаційну скаргу. 4 жовтня 2018 року Верховний Суд відкрив касаційне провадження і водночас відмовив «Радио Вести» в зупиненні виконання рішень судів попередніх інстанцій. Таким чином, рішення судів про відмову «Радио Вести» в задоволенні позову вже набрало чинності.

Заступниця голови Нацради Уляна Фещук сказала «Детектору медіа», що жодних судових заборон на проведення цього конкурсу в Нацради немає. Одну справу за позовом «Радио Вести» проти Нацради (щодо попередження за ефір за участі Тетяни Монтян) з касації повернули на повторний розгляд до першої інстанції, а решту справ (щодо продовження строку дії ліцензії, щодо попередження за самовільну зміну програмної концепції, щодо попередження за перешкоджання Нацраді в проведенні перевірки) Нацрада виграла і в першій інстанції, і в апеляції, зараз вони розглядаються в касації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2878
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду