detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
12.02.2019 19:26
На київську частоту «Радио Вести» претендують чотири компанії
На київську частоту «Радио Вести» претендують чотири компанії
Станом на 12 лютого чотири радіокомпанії подали заяви на конкурс Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на частоту 104,6 МГц, на якій раніше мовило «Радио Вести». Цю інформацію «Детектор медіа» отримав з власного джерела в Нацраді.

11 лютого Нацрада завершила прийом заявок від претендентів на конкурс радіостанцій з концепцією джазової та класичної музики, оголошений 13 грудня 2018 року на частоту 104,6 МГц. На цій частоті до 3 березня 2017 року мовило «Радио Вести», якому Нацрада відмовила в продовженні ліцензії. Станом на 12 лютого заявок чотири, але протягом наступних днів їх може стати більше, якщо вони були відправлені поштою в останні дні прийому заявок.

За даними джерела «Детектора медіа», заявки подали такі радіокомпанії:

Медіахолдинг «Вести Украина» обіцяє нові судові позови проти Нацради, якщо вона передасть частоту новому власнику, і проти переможця конкурсу. Голова ради директорів медіахолдингу «Вести Украина» Ольга Семченко наголошує, що київська частота 104,6 МГц «досі є предметом спору в судах усіх інстанцій». Тим не менш, дві компанії медіахолдингу «Вести Украина» подали заявки на конкурс.

Ольга Семченко запевняє, що переможця конкурсу очікує судовий позов: «Оголошений Нацрадою новий власник частоти 104,6 гарантовано стане учасником судового спору. Чергові судові позови очікують і саму Нацраду. Медіахолдинг “Вести Украина” не відмовиться від своїх активів і продовжить відстоювати свої права в судовому порядку. Наразі касаційне провадження у справі відкрито у Верховному суді України. Ми не відступимо, і ми відкрито й чесно повідомляємо про це ринку в день завершення сумнівного конкурсу, влаштованого Нацрадою».

Зазначимо, що «Радио Вести» (ТОВ «ТРК “Дивосвіт”») програло суди Нацраді за цю частоту у двох інстанціях. 15 лютого 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив «Радио Вести» у скасуванні рішення Нацради про відмову в продовженні ліцензії, а 12 червня 2018 року Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення суду першої інстанції та відмовив у задоволенні апеляційної скарги «Радио Вести».

«Радио Вести» подало касаційну скаргу. 4 жовтня 2018 року Верховний Суд відкрив касаційне провадження і водночас відмовив «Радио Вести» в зупиненні виконання рішень судів попередніх інстанцій. Таким чином, рішення судів про відмову «Радио Вести» в задоволенні позову вже набрало чинності.

Заступниця голови Нацради Уляна Фещук сказала «Детектору медіа», що жодних судових заборон на проведення цього конкурсу в Нацради немає. Одну справу за позовом «Радио Вести» проти Нацради (щодо попередження за ефір за участі Тетяни Монтян) з касації повернули на повторний розгляд до першої інстанції, а решту справ (щодо продовження строку дії ліцензії, щодо попередження за самовільну зміну програмної концепції, щодо попередження за перешкоджання Нацраді в проведенні перевірки) Нацрада виграла і в першій інстанції, і в апеляції, зараз вони розглядаються в касації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY