StarLightMedia ініціювала 28 кримінальних проваджень проти «піратів»

StarLightMedia ініціювала 28 кримінальних проваджень проти «піратів»

27 Грудня 2018
1863
27 Грудня 2018
17:24

StarLightMedia ініціювала 28 кримінальних проваджень проти «піратів»

1863
За час дії антипіратських норм законодавства за заявами групи StarLightMedia відкрито 28 кримінальних проваджень проти крадіїв контенту. Про це «Детектору медіа» повідомив ДмитроЛевін, керівник Центру моніторингу контенту холдингу.
StarLightMedia ініціювала 28 кримінальних проваджень проти «піратів»
StarLightMedia ініціювала 28 кримінальних проваджень проти «піратів»

Cтаном на вересень 2018 року за заявами StarLightMedia було відкрито 27 кримінальних проваджень.

Серед останніх ініційованих групою проваджень – справа щодо провайдера IPTV-телебачення у Вінницький області, який незаконно транслював у тому числі й російські канали. Її розслідування правоохоронні органи розпочали за заявами StarLightMedia та «Медіа Групи Україна». До оголошення підозри особу, щодо якої ведеться досудове розслідування, не називають.

«Ми моніторимо, хто і на якій основі ретранслює наші телеканали, щодня, системно. Це – наша робота, частина внеску правовласника у цивілізований ринок платного телебачення. До того провайдери, які є вже нашими партнерами, повідомляють нас, коли мають підозру, що хтось порушує закон. Ми перевіряємо інформацію, включаючи таємні закупівлі, збираємо докази, документально оформляємо позив і звертаємося до Кіберполіції», - розповів пан Левін.

«Детектор медіа» також звернувся по коментар до «Медіа Групи Україна».

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України спільно з Департаментом кіберполіції припинили протиправну діяльність одного з інтернет-провайдерів Вінницької області. За інформацією спецслужб, приватне підприємство без відповідної ліцензії Нацради надавало своїм абонентам програмну послугу IPTV.

Також, як повідомляв «Детектор медіа», нещодавно StarLightMedia та «1+1 медіа» виявили ОТТ-сервіс, який нелегально ретранслював понад 700 каналів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1863
Читайте також
25.07.2019 10:30
Ольга Ваганова
для «Детектора медіа»
2 758
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду