«1+1 медіа» направила 103 претензії «піратам»

«1+1 медіа» направила 103 претензії «піратам»

10 Січня 2019
1253
10 Січня 2019
16:06

«1+1 медіа» направила 103 претензії «піратам»

1253
У 2018 році «1+1 медіа» направила 103 претензії фізичним особам, підприємствам і стрімінговим веб-сайтам, які займалися нелегальним розповсюдженням контенту.
«1+1 медіа» направила 103 претензії «піратам»
«1+1 медіа» направила 103 претензії «піратам»

Про це повідомляє прес-служба групи.

«1+1 медіа» разом зі своїм партнером Smartsolutions Law Group ініціювала 17 нових кримінальних проваджень, в межах яких було проведено 10 експертних досліджень та 6 санкціонованих обшуків. А спільно з працівниками Департаменту кіберполіції Національної поліції України провела 11 фіксацій порушень прав інтелектуальної власності. Ще група подала перші 2 заяви щодо порушень, пов’язаних із діяльністю кардшарингових сервісів. Як повідомляє прес-служба, у рамках кримінальних проваджень, відкритих за заявами медіагрупи, поліція оголосила підозри 3 особам та спрямувала 1 обвинувальний акт до розгляду в суді за результатами досудового розслідування.

Також група підписала 48 угод із провайдерами програмних послуг (порушниками) в результаті мирного врегулювання спору.

«Ми працюємо над тим, аби ринок платного телебачення розвивався, і намагаємося не допускати, щоб кіберзлочинці цьому перешкоджали», - наголосив Ярослав Пахольчук, виконавчий директор та директор напрямку платного телебачення «1+1 медіа».

Заступник генерального директора «1+1 медіа» з правових питань В’ячеслав Мієнко спостерігає позитивні зміни у ставленні до платного контенту: «Свідомість та відповідальність поступово зростають, все більше провайдерів та глядачів розуміють, що за користування інтелектуальною власністю треба платити». А прес-служба наводить  показники зростання абонентів ринку платного телебачення: у 2017 та 2018 роках їх кількість збільшилась із 4,7 млн до 5,1 млн.  Також, за розрахунками «1+1 медіа» ця цифра може сягнути 7,3 млн абонентів у 2019 році в результаті кодування супутникового сигналу телеканалів.

Нагадаємо, у 2018 році кіберполіція припинила діяльність 40 піратських сайтів. За час дії антипіратських норм законодавства за заявами групи StarLightMedia було відкрито 28 кримінальних проваджень проти крадіїв контенту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1253
Читайте також
25.07.2019 10:30
Ольга Ваганова
для «Детектора медіа»
2 757
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду