Ольга Герасим’юк: Моє відрядження не є причиною перенесення питань продовження цифрових ліцензій (УТОЧНЕНО)

Ольга Герасим’юк: Моє відрядження не є причиною перенесення питань продовження цифрових ліцензій (УТОЧНЕНО)

16 Червня 2018
2247
16 Червня 2018
11:13

Ольга Герасим’юк: Моє відрядження не є причиною перенесення питань продовження цифрових ліцензій (УТОЧНЕНО)

2247
Перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк повідомила «Детектору медіа», що її відрядження не можна вважати причиною перенесення питань продовження цифрових ліцензій телеканалів з 21 червня на наступний тиждень.
Ольга Герасим’юк: Моє відрядження не є причиною перенесення питань продовження цифрових ліцензій (УТОЧНЕНО)
Ольга Герасим’юк: Моє відрядження не є причиною перенесення питань продовження цифрових ліцензій (УТОЧНЕНО)

«Перенесення розгляду питань продовження цифрових ліцензій ніяк не пояснюється моїм відрядженням. Я готова була не їхати, і мій намір був скасувати відрядження, щоб зняти напруження і розвязати питання, але колеги переконали мене їхати (пані Герасим’юк бере участь у запланованому заздалегідь заході Ради Європи. – ДМ). І я підписала порядок денний наступного засідання без цих питань. Сумніви щодо причин перенесення засідання виникли в мене, коли я прочитала коментар моїх колег, що це повязано зі мною. Але причиною для якихось хибних тлумачень чи інсинуацій на ринку я бути не хочу», – сказала пані Герасим’юк.

На запитання, які інші причини перенесення розгляду питань цифрових ліцензій, пані Герасим’юк відповіла: «Я не знаю, що за цей час має відбутися».

«Оскільки моє відрядження пролунало як основна причина перенесення питань, я наполягатиму, щоб на наступному засіданні (21 червня. – ДМ) першим блоком розглядали саме питання продовження цифрових ліцензій», – додала пані Герасим’юк. На її думку, порядок денний засідання можна змінити, і якщо це станеться, то вона каже, що готова перервати відрядження.

Нагадаємо, 14 червня Нацрада скасувала заплановане засідання через відсутність кворуму: голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що захворів, а член Нацради Валентин Коваль не встиг повернутися із закордонного відрядження до Брюсселя.

До цього Нацрада вже тричі не могла зібрати кворум для проведення чергових засідань 24 і 31 травня і позачергового засідання 29 травня через відсутність двох членів: Олег Черниш перебував на лікарняному, а Ольга Герасим’юк спершу була у відрядженні, а потім була відсутня за сімейними обставинами. У перший тиждень червня засідання Нацради не планувалося, оскільки низка членів Нацради були у відрядженнях і відпустках.

Генеральний директор групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко висловив побоювання, що відключення аналогового мовлення збігається із завершенням строку дії цифрових ліцензій і може призвести до втрати «неправильними» з точки зору влади телеканалами більшості своєї аудиторії. Тому пана Ткаченка здивувало, що 14 червня чергове засідання Нацради щодо розгляду питання продовження цифрових ліцензій не відбулося через відсутність кворуму.

Заступниця голови Нацради Уляна Фещук повідомила «Детектору медіа», що Нацрада розглядатиме питання продовження цифрових ліцензій телеканалів через два тижні, коли всі члени Нацради зможуть взяти участь у засіданні: «Наступне засідання відбудеться 21 червня, на ньому ми розглянемо всі питання, що накопилися за цей час. Але оскільки в цьому засіданні не зможе взяти участь Ольга Герасим’юк через заплановане відрядження закордоном, ми не будемо розглядати питання продовження цифрових ліцензій. Ми розглянемо ці питання за тиждень після засідання 21 червня, щоб кожен член Національної ради зміг публічно висловити свою позицію щодо продовження ліцензій».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2247
Читайте також
10.07.2018 19:18
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
4 111
15.06.2018 15:00
Олександр Ткаченко
для «Детектора медіа»
4 077
14.06.2018 11:27
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 928
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду