Заплановане на 5 липня засідання Нацради не відбудеться

Заплановане на 5 липня засідання Нацради не відбудеться

5 Липня 2018
1567

Заплановане на 5 липня засідання Нацради не відбудеться

1567
Через відсутність двох членів Національної ради, що не дасть змоги зібрати кворум, заплановане на 5 липня 2018 року засідання не відбудеться, оголосили в Нацраді.
Заплановане на 5 липня засідання Нацради не відбудеться
Заплановане на 5 липня засідання Нацради не відбудеться

Про це повідомляється на сайті регулятора.

«Відповідно до частини четвертої статті 24 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» засідання регуляторного органу є правомочним, якщо на ньому присутні не менше як шість членів Національної ради. У разі незабезпечення кворуму засідання не проводиться», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв «Детектор медіа», у вівторок, 3 липня, засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, на якому планувалося розглянути лише одне питання – щодо заяви про відставку першої заступниці голови Нацради Ольги Герасим’юк, вкотре не відбулося. На нього не прийшли сама Ольга Герасим’юк і член Національної ради Олег Черниш.

Наступне засідання Національної ради було заплановано на 5 липня.

Ольга Герасим’юк в коментарі «Детектору медіа» своєю чергою розповіла, що належним чином, згідно регламенту Нацради, повідомила голову, а також голову апарату і управління кадрів про неможливість бути присутньою на засіданні з важливих причин.

Вона також повідомила, що у понеділок, 2 липня, мала розмову з головою ВР і головою профільного комітету, під час якої керівництво Ради попросило її залишитися виконувати свої обов’язки і представляти Раду в регуляторі, бо є проблема з призначенням нових членів Нацради.

«Керівництво поділяє мою стурбованість тими проблемами, до яких я намагалася привернути увагу в своїй заяві про відставку і про які я постійно говорила, - наголосила пані Герасим’юк. – На першому місці – прозорість ліцензування, базове питання інформпростору, особливо напередодні виборів. Ми дійшли висновку, що потрібно це обговорити в парламенті».

На уточнююче запитання ДМ, чи не означає це, що вона відкличе свою заяву про відставку, Ольга Герасим’юк відповіла, що обговорювала з керівництвом парламенту питання доцільності свого перебування на посту першої заступниці голови регулятора, принципи роботи якого вона не поділяє і не може «освячувати своєю присутністю». Наразі заяву не відкликано, а питання перебуває на стадії обговорення, сказала пані Ольга.

За словами Олега Черниша, який також був відсутній на засіданні 3 липня, він теж покладає великі сподівання на зустріч на профільному комітеті ВР, яка, за його припущеннями, може відбутися найближчим часом.

Раніше Ольга Герасим’юк виступила проти політизації роботи Нацради та написала заяву про відставку «через неможливість працювати прозоро».

Нацрада більше місяця не може провести засідання через відсутність кворуму. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1567
Читайте також
10.07.2018 19:18
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
4 082
14.06.2018 11:27
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 905
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду