Пробною областю для відключення аналогового ТБ може стати Київська або Житомирська – Артеменко

Пробною областю для відключення аналогового ТБ може стати Київська або Житомирська – Артеменко

30 Січня 2017
7476
30 Січня 2017
09:00

Пробною областю для відключення аналогового ТБ може стати Київська або Житомирська – Артеменко

7476
Навесні 2017 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення України (Нацрада) експериментально може вимкнути аналогове мовлення в Київській або Житомирській області
Пробною областю для відключення аналогового ТБ може стати Київська або Житомирська – Артеменко
Пробною областю для відключення аналогового ТБ може стати Київська або Житомирська – Артеменко

Про це в інтерв’ю «Еспресо» розказав голова Нацради Юрій Артеменко.

Попередньо, за його словами, це мав би бути Херсон, який має відповідне покриття.

 «Але коли ми почали Херсон, то побачили, що ми втратимо глядачів, бо все одно частину аналогового втратимо. А це прикордонна територія з Кримом. Тому зараз ми розглядаємо, можливо, Київ і Київську область, яка теж підготована для цього. Можливо це Житомир. Найближчими днями маємо вже вийти на якесь рішення», – сказав він.

Як нагадав Артеменко, наразі телеканали «Інтер» та «1+1» вимагають від Нацради відстрочити цей процес.

 «Вони вимагають віднести до 2018 року. А частина каналів вимагають зробити це швидше, і ми маємо враховувати і їхню думку. У будь-якому випадку, головний наш меседж – ми хочемо навесні провести експеримент: в одній якійсь області взяти і відключити.

Попередньо підготувати людей: у вас там, припустімо, 5 днів до відключення аналогового ТБ, придбайте тюнер, або отримайте його в органі соцзабезпечення. Підготувати інформаційну рекламу, поговорити з губернатором чи мером, щоб він виділив кошти для малозабезпечених», – пояснив Артеменко.

Нагадаємо, 6 квітня 2016 року Кабінет Міністрів України визначив дату вимкнення аналогового мовлення – 30 червня 2017 року. Відповідні зміни було внесено до Плану використання радіочастотного ресурсу постановою № 269.

26 жовтня 2016 року Кабінет Міністрів України затвердив План заходів щодо впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення. Згідно з планом, протягом 2017 року Концерн РРТ має бути залучено до розбудови національної цифрової мережі з одночасною видачею державному оператору ліцензії провайдера (оператора) цифрової багатоканальної телемережі.

В інтерв'ю «Детектору медіа» директор департаменту дистрибуції та розвитку мережі мовлення «1+1 медіа» Андрій Мальчевський припускав, що поетапне вимкнення аналогового ТБ розпочнеться з початком березня 2017 року.

Згідно з міжнародними зобов’язаннями за угодою «Женева-2006» Україна мала вимкнути аналоговий телевізійний сигнал і перейти на цифру ще влітку 2015 року.

Як писав «Детектор медіа», медіагрупи «1+1 медіа» та «Інтер» попросили уряд відкласти вимкнення аналогового телебачення до 2019 року. Відповідний лист з Кабінету Міністрів отримала Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

27 січня медіагрупа «1+1 медіа» поширила публічну заяву на цю тему та виступила проти повного переходу на цифрове ефірне телебачення з липня 2017 року і вимкнення аналогового сигналу. 

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7476
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Пэтро
2614 дн. тому
Ой, не смешите народ. Что может эта национальная рада ? Какое отключение аналога ? Они вообще догадываются, чем это для них обернется. Скорее всего нет. Вообще этим людям пох... чем руководить и что отключать. Для них все равно, что радио, что телевидение, что кукурузу сажать. Ни там, ни там они ничего не соображают. Вместо того что бы навести порядок в телерадиоэфире, сами создают еще больше беспорядка. Это не регулятор, это БАРДАКосоздатель
Гога
2615 дн. тому
Скорее всего Житомирскую область отключат. Киев не рискнут. Народ может подняться и это будет последней каплей. Телевизор , для малообеспеченных, это наркотик. 1+1 с Интером, понятно просят продлить вещание. У них почти 100% покрытия страны. И поэтому самый большой доход от рекламодателей. А после отключения аналогового ТВ, все каналы окажутся с одинаковым покрытием. И тогда весь рекламный рынок придётся делить на не двоих, а на 32.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду