Уряд затвердив план щодо завершення переходу на цифрове мовлення (ДОПОВНЕНО)

Уряд затвердив план щодо завершення переходу на цифрове мовлення (ДОПОВНЕНО)

27 Жовтня 2016
5154
27 Жовтня 2016
12:18

Уряд затвердив план щодо завершення переходу на цифрове мовлення (ДОПОВНЕНО)

5154
26 жовтня Кабінет Міністрів України на своєму засіданні затвердив План заходів щодо впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення.
Уряд затвердив план щодо завершення переходу на цифрове мовлення (ДОПОВНЕНО)
Уряд затвердив план щодо завершення переходу на цифрове мовлення (ДОПОВНЕНО)

Про це повідомляється на сайті Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку).

Рішення уряду поки що не оприлюднено на Урядовому порталі.

За словами заступника голови Нацради Олега Черниша, документ визначає датою остаточного переходу на цифрове телебачення 30 червня 2017 року. А протягом двох місяців з моменту оприлюднення урядового розпорядження Нацрада має ухвалити план вимкнення аналогового мовлення. Про це пан Черниш повідомив на першому Конвергентному форумі директорів електронних комунікацій.

За повідомленням Держспецзв'язку, План містить перелік заходів щодо завершення переходу країни на цифрове мовлення, а також визначає завдання у цьому напрямі державних органів, підприємств, наукових установ.

Очікуваними результатами виконання плану є:

- завершення переходу від аналогового до цифрового телерадіомовлення, забезпечення покриття цифровим мовленням усіх регіонів України;

- гарантоване підвищення рівня інформаційної безпеки держави та наших громадян;

- спрямування додаткових надходжень до державного бюджету за рахунок продажу ліцензій на використання значного вивільненого радіочастотного ресурсу;

- стимулювання розвитку вітчизняних засобів приймання цифрового сигналу, що насамперед важливо для забезпечення національним інформаційним продуктом малозахищених верств населення країни.

Впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення здійснюється на виконання зобов’язань України у рамках міжнародної угоди «Женева-2006».

Місяць тому, 27 вересня, уряд не затвердив проект розпорядження «Про затвердження плану заходів щодо впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення», ухваливши рішення перенести його розгляд на наступне засідання. Причиною стало заперечення віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе. З виступу голови Держспецзв'язку Леоніда Євдоченка на засіданні уряду стало відомо, що згідно з проектом в Україні може з’явитися державний оператор цифрового мовлення.

Нагадаємо, 6 квітня Кабінет Міністрів України визначив дату вимкнення аналогового мовлення - 30 червня 2017 року. Відповідні зміни було внесено до Плану використання радіочастотного ресурсу постановою № 269.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5154
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду