Львівська телекомпанія НТА, яка змінила власників, ретранслюватиме інтернет-канал RTI

Львівська телекомпанія НТА, яка змінила власників, ретранслюватиме інтернет-канал RTI

2 Липня 2015
6201
2 Липня 2015
14:59

Львівська телекомпанія НТА, яка змінила власників, ретранслюватиме інтернет-канал RTI

6201
Львівська телекомпанія НТА, яка змінила власників, ретранслюватиме інтернет-канал RTI
Львівська телекомпанія НТА, яка змінила власників, ретранслюватиме інтернет-канал RTI

Львівська телекомпанія ПП «НТА - Незалежне телевізійне агентство» (раніше мовила під логотипами «НТА» і «2») відтепер ретранслюватиме інтернет-канал RTI, який у березні отримав супутникову ліцензію та власникам якого з квітня належить НТА. 2 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію НТА на ефірне аналогове мовлення на 57 ТВК у Львові у зв'язку зі зміною власників, керівника, редакційної ради і програмної концепції.

 

Водночас на попередньому засіданні 25 червня Нацрада за зверненням самої телекомпанії НТА анулювала її ліцензію на супутникове мовлення.

 

Як писала «Детектор медіа», власником ПП «НТА - Незалежне телевізійне агентство» стало ТОВ «НТА Інвест Груп», м. Київ замість Романа Мацика. ТОВ «НТА Інвест Груп» зареєстроване 20 лютого 2015 року. Ця компанія належить Сергію Федаку й ТОВ «ТРК "Інтеррадіо"», яким володіє Володимир Денисенко.

 

Попередній власник Роман Мацик, за даними видання Zahid.net, пов'язаний спільним бізнесом з дружиною екс-голови правління НАК «Нафтогаз України» Олексія Івченка, якому приписували контроль над телеканалом НТА.

 

Директором НТА став Ростислав Ваврів замість Віталія Біленя. За даними Zaxid.net, пан Ваврів раніше керував рекламно-продюсерським агентством «Капітал-медіа» та був одним із засновників і співвласників «Львівської хвилі», а після переходу радіостанції під контроль Мирослава Хом'яка, працював там директором.

 

Редакційна рада НТА зазнала таких змін:

були:

стали:

Андрій Левицький;

Світлана Деркач;

Тарас Кузяк;

Віталій Білень.

Володимир Зеліско;

Ярина Матвіїв;

Ростислав Ваврів;

Михайло Курус.

 

До програмної концепції додалася ретрансляція програм ТОВ «ТРК "Інтеррадіо"», м. Київ в обсязі 12 годин 30 хвилин. Нагадаємо, що ТОВ «ТРК "Інтеррадіо"» нещодавно отримало супутникову ліцензію на мовлення телеканалу RTI, який до того мовив лише в інтернеті. Відповідно, формат НТА став інформаційно-музичним:

 

 

було:

стало:

Мова

українська

---

Частка програм власного виробництва

8 годин на добу, 33.34%

7 годин 54 хвилин на добу, 32.9%

Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту

12 годин на добу, 50%

21 година 15 хвилин на добу, 87.5%

Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва

12 годин на добу, 50%

2 години 45 хвилин на добу, 12.5%

Максимальні обсяги ретрансляції

відсутня

12 годин 30 хвилин на добу, 52% (програми ТОВ «ТРК «Інтеррадіо», м. Київ)

Формат

розважально-інформаційний

інформаційно-музичний

Жанровий розподіл програмного наповнення (загальний обсяг):

Інформаційно-аналітичні та публіцистичні передачі

3 години 30 хвилин на добу

6 годин на добу

Культурно-мистецькі передачі

1 година на добу

2 години на добу

Науково-просвітницькі передачі

3 години на добу

2 години на добу

Розважальні

та музичні передачі

4 години на добу

2 години на добу

Підбірка музичних творів (для радіомовлення) та музичних кліпів (для телебачення)

відсутні

5 годин 45 хвилин на добу

Дитячі передачі та аудіовізуальні твори, розраховані на дитячу аудиторію (час трансляції 06:00 - 22:00, крім спеціалізованих каналів дитячого мовлення)

2 години на добу

15 хвилин на добу

Фільмопоказ (для ТБ)

7 годин на добу

відсутній

Передачі іншого тематичного спрямування

---

---

Інше:

 

Реклама

 

 

2 години 30 хвилин на добу

 

 

3 години 36 хвилин на добу

елементи оформлення ефіру

15 хвилин на добу

1 година на добу

анонси, спонсорство, соціальна реклама

15 хвилин на добу

1 година 24 хвилини на добу

телеторгівля

30 хвилин на добу

відсутня

 

Водночас логотип телеканалу наразі залишено без змін: за ліцензією логотипом є «НТА».

 

Нагадаємо, що влітку 2014 року відбувся ребрендинг телеканалу НТА, який став каналом «2», а восени 2014-го компанія переїхала до Києва. У грудні 2014 року Нацрада оголосила телеканалу попередження, оскільки не змогла провести його перевірку у Львові, а заяв про переоформлення ліцензії на той момент ще не отримувала.

 

Після цього компанія подала відповідні заяви, і в лютому 2015 року Нацрада переоформила ліцензії ПП «НТА - Незалежне телевізійне агентство» у зв'язку зі зміною логотипа (НТА змінився на «2»), програмної концепції, адреси студії (переїхала до Києва), керівника (Віталія Біленя замінив Олег Павлишин), редакційної ради, а також параметрів супутника. Але згодом ці рішення Нацради були скасовані.

 

У березні 2015 року Нацрада видала ліцензію на супутникове мовлення ТОВ «ТРК "Інтеррадіо"» - інтернет-радіостанції RTI, що мовить з квітня 2014 року у форматі radiovision (радіо в телевізійному ефірі). Власником ТРК «Інтеррадіо» є Володимир Денисенко. За його словами, він особисто фінансує проект. «Я в медіабізнесі з 1998 року. Моя спеціалізація була регіональний бізнес», - розповів він.

 

Людина на ім'я Денисенко Володимир Миколайович фігурувала як співзасновник ТОВ «Лідер ТВ» і директор ТОВ «Новий формат ТВ» - компаній, які разом з ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Партнер ТВ» і ТОВ «ТВ Вибір» отримали частоти в усіх регіонах України, крім Одеської області, в регіональному мультиплексі МХ-3, а у 2013 році були продані власникам каналу «112 Україна», який запустив замість регіональних мовників загальнонаціональних канал «112 Україна».

 

У квітні 2014 року Володимир Денисенко і київський бізнесмен Сергій Федак стали кінцевими власниками ПП «НТА - незалежне телевізійне агентство», а Ростислав Ваврів - директором.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6201
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду