Власник каналу «112» придбав компанії з цифровими ліцензіями і планує ще купувати медіа

Власник каналу «112» придбав компанії з цифровими ліцензіями і планує ще купувати медіа

25 Жовтня 2013
11032
25 Жовтня 2013
12:07

Власник каналу «112» придбав компанії з цифровими ліцензіями і планує ще купувати медіа

11032
Власник каналу «112» придбав компанії з цифровими ліцензіями і планує ще купувати медіа
Власник каналу «112» придбав компанії з цифровими ліцензіями і планує ще купувати медіа

Співвласник і директор нового супутникового телеканалу «112-Україна» Андрій Подщипков  заявляє, що він придбав компанії ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «ТВ Вибір» і ТОВ «Лідер ТВ», які здобули перемогу на цифровому конкурсі 2011 році. Про це він сказав в коментарі «Детектор медіа».

 

«Так, ці компанії придбав я. Не бачу в цьому нічого дивного. Компанії  існують для того, щоб їх купували і продавали. Я бізнесмен, який дорожить своєю репутацією, тому всі операції пройшли в рамках законодавства України», - зазначив пан Подщипков.

 

В кого саме він придбав згадані компанії, Андрій Подщипков не уточнює, однак стверджує, що у них були різні власники.

 

Нагадаємо, усі компанії після того, як отримали ліцензії на цифровому конкурсі,  викликали багато нарікань у експертів і гравців ринку «як темні конячки». Ці п'ять компаній отримали лцифрові ліцензії практично по всій Україні крім Одеської області. ТОВ «Партнер ТБ» отримало  місця у мультиплексі  у Вінницькій, Івано-Франківській, Черкаській та Хмельницькій областях, ТОВ «ТВ Вибір», стало переможцем у Волинській, Закарпатській, Тернопільській, Рівненській та Львівській областях, ТОВ «Новий формат ТВ» - місця у всіх містах Дніпропетровської, Запорізької, Харківської та Луганської (окрім Луганська) областей, а також майже у всій Донецької області (крім Донецька і Красноармійська). «Аріадна ТВ» отримала  Житомирську, Київську, Чернігівську, Сумську та Полтавську області, а ТОВ «Лідер ТВ» пощастило стати власником місць у Кіровоградській, Херсонській, Миколаївській області та в Криму.

 

«Ці канали будуть використовувати телевізійний контент зі «112 продакшн», який і буде розміщуватися в телеефірах», - зазначив Андрій Подщипков.

 

Також власник каналу «112» має намір придбати й інші медіа активи, хоча які саме він не розголошує: «Я думаю, що це не останні мої покупки в галузі медіа. Про них буду вас інформувати».

 

Нагадаємо, восени «Лідер ТВ», «ТВ Вибір»«Новий формат ТВ», «Аріадна ТВ» та ТОВ «Партнер ТВ», що володіють ліцензіями на місця в мультиплексі МХ-5, змінили власників, керівництво і склад редакційних рад . Власниками та директорами згаданих каналів є люди які мають стосунок каналу «112 Україна». Співвласником і директором телеканалу «Партнер ТВ» став сам Андрій Подщипков.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11032
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кинескоп
3768 дн. тому
не смотрел эту галиматью, и смотерть не буду - при нынешнем режиме возможность появления объективных каналов отсутствует априори...
ага
3826 дн. тому
ага. опять же, ТК не добавляет к публикации комментарии, которые следуют из собственных статей. так, буквально неделю назад сообщалось, что собственниками этого ряда каналов, членами редакционных советов и т.д. во всех случаях являются одни и те же лица. при этом даже т.н. региональные каналы по документам имеют один и тот же адрес юридического лица в киеве. так что заявления про "разных собственников"-брехня даже на основе этого.
))
3828 дн. тому
Вот интересно, а сколько еще телекритика будет притворяться шлангом и делать вид что ей неизвестно о том, что владельцем этих пятерых телекомпаний был Юрий Каплуненко, супруг члена Нацсовета Оксаны Головатенко, которая организовала для этих телеканалов цифровые лицензии и целых два года покрывала фактическое отсутствие деятельности этих компаний. Че молчим?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду