У львівського телеканалу «2» змінилися власники та керівництво

У львівського телеканалу «2» змінилися власники та керівництво

9 Квітня 2015
4200
9 Квітня 2015
13:40

У львівського телеканалу «2» змінилися власники та керівництво

4200
У львівського телеканалу «2» змінилися власники та керівництво
У львівського телеканалу «2» змінилися власники та керівництво

З 4 квітня власниками телеканалу «2» (ПП «НТА - незалежне телевізійне агентство»), стали київський бізнесмен Сергій Федак й ТОВ «ТРК «Інтеррадіо» Володимира Денисенка, а директором - Ростислав Ваврів. Про це повідомляє Zahid.net.

 

Відповідні дані про зміни в ПП «НТА - незалежне телевізійне агентство» (до листопада 2013 року канал працював у Львові під назвою «НТА») опубліковано в ЄДР. Згідно змін в установчому документі підприємства, власником ПП «НТА - незалежне телевізійне агентство» стало ТОВ «НТА Інвест Груп», зареєстроване 20 лютого 2015 року. Ця компанія належить киянину Федаку Сергію Івановичу й ТОВ «ТРК «Інтеррадіо», яким володіє Денисенко Володимир Миколайович з Кривого Рогу.

 

Нагадаємо, 26 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення задовольнила заяву ТОВ «ТРК "Інтеррадіо"» про видачу ліцензії на супутникове мовлення з логотипом RTI.Інтернет-радіостанція RTI, що мовить з квітня 2014 року у форматі radiovision (радіо в телевізійному ефірі), проліцензувалася як супутниковий телеканал. 

 

Власником ТРК «Інтеррадіо» є Денисенко Володимир Миколайович. За його словами, він особисто фінансує проект. «Я в медіабізнесі з 1998 року. Моя спеціалізація була регіональний бізнес», - розповів він.

 

Людина на ім'я Денисенко Володимир Миколайович фігурувала як співзасновник ТОВ «Лідер ТВ» і директор ТОВ «Новий формат ТВ» - компаній, які разом з ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Партнер ТВ» і ТОВ «ТВ Вибір» отримали частоти в усіх регіонах України, крім Одеської області, в регіональному мультиплексі МХ-3, а у 2013 році були продані власникам каналу «112 Україна», який запустив замість регіональних мовників загальнонаціональних канал «112 Україна».

 

За інформацією Zahid.net, прописаний у Кривому Розі Володимир Денисенко є засновником київської рекламної фірми «Мистецтво технологій». Натомість Сергій Федак у 2010 році був співзасновником двох київських торгових підприємств «Мужіге» та «Зікімі», що спеціалізувались на торгівлі електропобутовими товарами.

 

Раніше офіційним власником телеканалу був Роман Мацик, який володіє також автосалоном «Трістар Авто Еліт», що продає та обслуговує бренди Volvo, Jaguar, Land Rover та Range Rover. Zahid.net повідомляє, що пан Мацик пов'язаний спільним бізнесом з дружиною екс-голови правління НАК «Нафтогаз України» Олексія Івченка, якому приписували контроль над телеканалом.   

 

Новий директора телеканалу «2» Ростислав Ваврів раніше керував рекламно-продюсерським агентством «Капітал-медіа». Пан Ваврів також був одним із засновників і співвласників «Львівської хвилі», а після переходу радіостанції під контроль Мирослава Хом'яка, працював там директором.

 

Ростислав Ваврів підтвердив виданню Zahid.net зміну власників і керівництва, однак відмовився наразі розкривати подробиці про нових власників. Він повідомив, що телеканал повернеться з Києва до Львова та незабаром стане активним учасником львівського медіаринку.

 

Як писала «Детектор медіа», у лютому 2014 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензії ПП «НТА - Незалежне телевізійне агентство» у зв'язку зі зміною логотипа (на «2»), програмної концепції, адреси студії, керівника, редакційної ради, а також параметрів супутника.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4200
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду