Нацрада оголосила попередження телеканалу НТА

Нацрада оголосила попередження телеканалу НТА

22 Вересня 2017
2457
22 Вересня 2017
14:49

Нацрада оголосила попередження телеканалу НТА

2457
21 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження львівській телекомпанії НТА за її супутниковою ліцензією.
Нацрада оголосила попередження телеканалу НТА
Нацрада оголосила попередження телеканалу НТА

Попередження оголошено за результатами планової перевірки, яка виявила, що в телекомпанії відрізняються фактичні та вказані в ліцензії директор (за ліцензією – Ростислав Ваврів, фактично – Роман Любицький), склад редакційної ради (за ліцензією: М. Курус, А. Сиротяк, В. Зеліско, Р. Ваврів, а фактично: Н. Струк, Р. Любицький, Ж. Ліщенко, С. Барашевський) і параметри супутника. Але заяви про внесення змін до ліцензії компанія не подавала.

Представник телекомпанії НТА Василь Лукас пояснив, що в компанії відбулася зміна керівництва і практично всі працівники були звільнені за власним бажанням. Доки набирали новий штат, доки думали над поданням заяви до Нацради, час сплив і прийшла перевірка.

Нацрада оголосила компанії попередження та зобов’язала її усунути порушення протягом місяця. Члени Нацради попередили представника НТА, що за заявою компанії про продовження ліцензії готується проект рішення про відмову, якщо компанія не усуне недоліків у своїх заявних документах.

Зауважимо, що телекомпанія НТА ретранслює програми телеканалу RTI (ТОВ «ТРК “Інтеррадіо”»), а сама компанія НТА через іще одну юридичну особу належить ТОВ «ТРК “Інтеррадіо”», кінцевим бенефіціарним власником якої в реєстрі вказаний Володимир Денисенко, який у минулому фігурував як співзасновник ТОВ «Лідер ТВ» і директор ТОВ «Новий формат ТВ» - компаній, які разом з ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Партнер ТВ» і ТОВ «ТВ Вибір» отримали частоти в усіх регіонах України, крім Одеської області, в регіональному мультиплексі МХ-3, а у 2013 році були продані власникам каналу «112 Україна», який запустив замість регіональних мовників загальнонаціональних канал «112 Україна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2457
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду