Львівський 2 канал (НТА) переїхав до Києва та закрив львівську редакцію

Львівський 2 канал (НТА) переїхав до Києва та закрив львівську редакцію

16 Жовтня 2013
18680
16 Жовтня 2013
21:14

Львівський 2 канал (НТА) переїхав до Києва та закрив львівську редакцію

18680
Нацрада може призначити перевірку каналу через самовільну зміну логотипа
Львівський 2 канал (НТА) переїхав до Києва та закрив львівську редакцію
Львівський 2 канал (НТА) переїхав до Києва та закрив львівську редакцію

Львівський телеканал НТА після проведеного влітку ребрендингу, коли він змінив назву на 2 канал, переїхав до Києва. Цю інформацію підтвердили в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення.

 

Тим часом львівську редакцію каналу остаточно розформовано, повідомив інформаційній агенції ГРІМ директор ТОВ «НТА Медіа Продакшн» Віталій Білень, у минулому -директор приватного підприємства «НТА - Незалежне телевізійне агентство» (юридична особа телеканалу). «Заяви на звільнення підписані, і більша частина журналістів знайшла нову роботу. Ті, хто залишився, займатимуться поки що іншими проектами, які не стосуватимуться 2-го каналу», - повідомив він.

 

За словами пана Біленя, весь колектив, а це 21 людина, до 7 жовтня перебував у відпустці за власний рахунок. Виняток зробили лише для директора та бухгалтера. 16 осіб уже мають нову роботу. За інформацією «Детектор медіа», більшість із них влаштувалися на телеканал «Львів ТБ».

 

Пан Білень пояснив, що продакшн не зміг домовитися з новим київським керівництвом 2-го каналу про фінансові умови співпраці.

 

ТОВ «НТА Медіа Продакшн» було створено в червні 2013 року, свідчить Єдиний державний реєстр. Туди було переведено співробітників каналу - приватного підприємства «НТА - Незалежне телевізійне агентство». З липня продакшн займався розміщенням реклами та регіональними врізками з контентом власного виробництва у Львові та області на 57 ТВК (програми «Новини Львів», «Формула здоров'я», «Бренд сторія», «АвтоNews», «Львів. Хроніки древнього міста», «Міські літописи», «Українські традиції»).

 

За даними агенції ГРІМ, ребрендинг НТА на 2 канал відбувся після продажу. Однак джерело «Детектор медіа», наближене до переформатованого 2-го каналу, стверджує, що продаж поки що не відбувся - це питання ще вирішується.

 

Телеканал з липня мовить з новим логотипом «2 канал», однак досі не подав заяви на переоформлення ліцензії. На запитання «Детектор медіа» на брифінгу, чи буде Нацрада перевіряти компанію, начальник управління координації роботи представників Нацради Сергій Савельєв повідомив, що представник Нацради у Львівській області надавав інформацію про зміну логотипу, однак перевірити компанію наразі складно, оскільки вона фактично переїхала до Києва і у Львові більше не має офісу. З його слів, представник Нацради проводить моніторинг ефіру 2-го каналу і в разі виявлення порушень буде призначена позапланова перевірка.

 

Керівником ПП «НТА - Незалежне телевізійне агентство», за даними Єдиного державного реєстру, є Олег Павлишин. Юридичною адресою компанії, як і адресою продакшну «НТА Медіа Продакшн», є вул. Винниченка, 6 у Львові. Однак додзвонитися до телекомпанії за вказаним у реєстрі телефоном «Детектор медіа» не вдалося.

 

За інформацією видання ZIK, телеканал НТА пов'язували з колишнім головою правління НАК «Нафтогаз» Олексієм Івченком.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18680
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду