Нацрада оголосила попередження телеканалу НТА, який перетворився на 2 канал

Нацрада оголосила попередження телеканалу НТА, який перетворився на 2 канал

19 Грудня 2013
5849
19 Грудня 2013
18:21

Нацрада оголосила попередження телеканалу НТА, який перетворився на 2 канал

5849
Нацрада оголосила попередження телеканалу НТА, який перетворився на 2 канал
Нацрада оголосила попередження телеканалу НТА, який перетворився на 2 канал

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу НТА, який влітку переїхав зі Львова до Києва, провів ребрендинг і змінив на назву на 2 канал. Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 18 грудня у зв'язку з тим, що представнику Нацради у Львівській області не вдалося провести позапланову перевірку ліцензіата.

 

Нацрада призначила позапланову перевірку ПП «НТА - Незалежне телевізійне агентство», посилаючись на дані свого моніторингу, який зафіксував зміну програмної концепції та логотипу (2 канал замість НТА), що не були внесені до ліцензії, а також порушення законодавства про рекламу.

 

За словами першого заступника голови Нацради Оксани Головатенко, 11-12 листопада представнику Нацради у Львівській області не вдалося провести позапланову перевірку компанії, оскільки у Львові не було уповноваженої особи телекомпанії. Директор, який досі зазначений у ліцензії (Віталій Білень), повідомив, що був звільнений ще 23 травня, а нове керівництво було призначено в жовтні.

 

Зі слів пані Головатенко, нове керівництво компанії надіслало повідомлення до львівського представника Нацради з проханням провести перевірку за новою адресою в Києві.

 

Тим часом заяву про переоформлення ліцензії, зокрема у зв'язку зі зміною адреси та директора, компанія подала 14 листопада - вже після того, як представник Нацради не зміг здійснити перевірку.

 

Пані Головатенко наголосила, що компанія порушила ч. 4 ст. 35 закону «Про телебачення і радіомовлення», оскільки мала подати заяву про зміни до ліцензії протягом 10 робочих днів після зміни директора та адреси. Вона запропонувала оголосити мовнику попередження.

 

Новий директор телеканалу Олег Павлишин визнав, що телеканал допустив порушення. Він пояснив, що затягся фінансовий аудит і реєстрація торгівельної марки «2», через що компанія вчасно не подала заяви про переоформлення ліцензії.

 

Члени Національної ради, оголосивши попередження, сказали пану Павлишину, що надалі компанія може переоформити ліцензію та подати заяву на скасування санкції.

 

Нагадаємо, за даними деяких ЗМІ, ребрендинг НТА на 2 канал відбувся після продажу. Однак у Єдиному державному реєстрі власником каналу досі записаний Роман Мацик.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5849
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду