Власниками і керівниками цифрових каналів «ТВ Вибір» і «Лідер ТВ» стали люди, пов’язані з каналом «112-Україна»

Власниками і керівниками цифрових каналів «ТВ Вибір» і «Лідер ТВ» стали люди, пов’язані з каналом «112-Україна»

18 Вересня 2013
9559
18 Вересня 2013
13:40

Власниками і керівниками цифрових каналів «ТВ Вибір» і «Лідер ТВ» стали люди, пов’язані з каналом «112-Україна»

9559
Власниками і керівниками цифрових каналів «ТВ Вибір» і «Лідер ТВ» стали люди, пов’язані з каналом «112-Україна»
Власниками і керівниками цифрових каналів «ТВ Вибір» і «Лідер ТВ» стали люди, пов’язані з каналом «112-Україна»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 18 вересня переоформила ліцензії телекомпаній «Лідер ТВ» і «ТВ Вибір», що володіють ліцензіями на місця в мультиплексі МХ-5. У компаній змінилися власники, керівники і склад редакційних рад.

 

Власником і директором «Лідер ТВ» став Юрій Михайлович Будяк. Раніше каналом володіли Сергій Федорович Рибак (33%) і Володимир Миколайович Денисенко (67%), а директором був Юрій Маркіянович Пузиренко.

 

Членами редакційної ради «Лідер ТВ» замість Дмитра Сергійовича Шерстюка і Людмили Павлівни Шевченко стали Світлана Миколаївна Глуховська і Євгенія Іванівна Процюк.

 

Власником 99% і директором «ТВ Вибір» став Ігор Миколайович Кислиця, власником ще 1% компанії став Павло Геннадійович Єгоричев. Раніше каналом володіли Сергій Федорович Рибак (33%) і Юрій Миколайович Федоренко (67%), а директором був Олександр Васильович Андріященко.

 

Членами редакційної ради «ТВ Вибір» замість Тараса Мирославовича Побігушка та Руслана Володимировича Волошка стали Павло Геннадійович Єгоричев і Денис Олександрович Денк.

 

Нагадаємо, Юрій Будяк та Ігор Кислиця очолюють компанії «112-ТВ продакшн» і «112-ТВ студія», пов'язані з новим супутниковим телеканалом «112-Україна», який запускає Олексій Семенов. Пан Будяк, до того ж, є виконавчим продюсером цього каналу. Власником каналу «112-Україна» є Андрій Подщипков. Він заперечує інформацію, отриману «Детектор медіаю» з власних джерел на ринку, що інвесторами телеканалу виступають люди, які також інвестують у телеканали Tonis, Business, БТБ та нові друковані видання «Капитал», «Взгляд» (цей умовний медіахолдинг пов'язують із Сергієм Арбузовим).

 

На запитання журналістів на брифінгу, як Нацрада ставиться до того, що ці компанії досі не розпочали повноцінного мовлення і транслюють тестовий продукт, голова Нацради Володимир Манжосов відповів, що не тільки ці мовники працюють у тестовому режимі. Однак вони виконали вимоги законодавства - вчасно (протягом року) розпочали мовлення, дотримуються жанрового розподілу за програмною концепцією. Перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко зауважила, що регулятор лояльно ставиться до цифрових мовників, тому що багато з них розпочали діяльність з нуля. А крім того, цифрове мовлення по суті є поки ще тестовим, оскільки це нова технологія, цифрових приймачів у населення поки недостатньо, і ще триває паралельне аналогове мовлення, додав член Нацради Микола Фартушний.

 

Як відомо, у серпні 2011 року на цифровому конкурсі на місця в мультиплексі МХ-5 з регіональним покриттям п'ять нових невідомих компаній отримали разом ліцензії на повноцінну загальнонаціональну мережу. Це компанії ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Партнер ТБ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «ТВ Вибір» і ТОВ «Лідер ТВ». Є підозра, що ці компанії представляли єдиний проект, оскільки вони мали ідентичні концепції, а крім того, три з них мали одного співзасновника, а також директори одних компаній були співвласниками інших.

 

«ТВ Вибір» володіє частотами в МХ-5 у Волинській, Закарпатській, Тернопільській, Рівненській та Львівській областях, «Лідер ТВ» - у Кіровоградській, Херсонській, Миколаївській областях і в Криму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9559
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
hkpl
3861 дн. тому
офигеть. мощно
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду