StarLightMedia: у пошуках нових орієнтирів і втечі від реалій

StarLightMedia: у пошуках нових орієнтирів і втечі від реалій

7 Листопада 2014
8729
7 Листопада 2014
16:52

StarLightMedia: у пошуках нових орієнтирів і втечі від реалій

8729
В умовах кризи та війни телевізійний холдинг StarLightMedia пропонує глядачам ескапізм, а рекламодавців закликає вірити в ефективність реклами на ТБ. Що нового холдинг готує на 2015 рік – топ-менеджери розповіли на презентації для рекламодавців
StarLightMedia: у пошуках нових орієнтирів і втечі від реалій
StarLightMedia: у пошуках нових орієнтирів і втечі від реалій

Медіахолдинг Віктора Пінчука StarLightMedia презентував новий сезон для рекламодавців. Попри кризу компанія не скорочує, а розширює виробництво - як за рахунок нових сезонів добре відомих талант- і реаліті-шоу, так і додаючи в сітку нові проекти. 25 доповідачів на презентації довжиною в цілий робочий день дозволили StarLightMedia вичерпно розкрити всі плани на 2015 рік та поділитися висновками 2014-го.

 

У StarLightMedia вважають, що з огляду на складні події в країні телебачення має давати розраду глядачам. А рекламодавців закликають у цей фінансово та психологічно складний революційно-воєнний рік довіряти попередньому досвіду компанії виходу з кризи. «Глядач і, відповідно, споживач реклами зараз переживає потрясіння. Проте реклама на нього вливає так само, як і колись. Так, хтось став більш економним, але останні дані показують, що зараз українці повертаються до звичайного життя. Попри всі складнощі ми стоїмо за активне ведення бізнесу», - розповів директор сейлз-хаусу StarLight Sales Андрій Партика.

 

З ним погоджується і програмний директор СТБ Сергій Назаров. «Усі канали за цей рік «просіли». Але потрібно просто слідувати принципам. Так, це питання, чи доречно в таких обставинах в ефірі «танцювати», чи всім слід переходити на одні новини у форматі CNN. Ми вважаємо - ані те, ані друге не є виходом. Наш телеканал, як завжди, стоятиме на сторожі сім'ї, адже наш основний принцип - кожна людина може змінити себе і свою сім'ю на краще», - розповів він.

 

Керівник StarLightMedia Володимир Бородянский також захищає розважальний контент телеканалів групи і вважає, що він навпаки допомагає людям переживати складні часи. «Мене не раз запитували, чи доречно зараз показувати розважальні проекти на кшталт «X-фактора» чи «Україна має талант». Я вважаю, що доречно і більше того - потрібно. У людей зараз два варіанти: або ескапізм - відійти від реальності в якийсь інший світ і там порадіти чомусь, або жахатися новинам, намагатися в них розібратися...У Велику Вітчизняну війну на фронті люди співали, танцювали - це нормально, не треба цього боятися, це життя, його треба жити. Інша справа, що в нас сталася втрата орієнтирів, які потрібно задавати, в тому числі за допомогою телепродукції», - стверджує він.

 

 

Програмний директор СТБ Сергій Назаров і керівник каналу СТБ і всього холдингу StarLightMedia Володимир Бородянський

 

Пан Бородянський розповів, що вже говорив на цю тему з генеральним продюсером Film.ua Group Віктором Мирським і в них виникла ідея 30-серійного проекту-саги, в якій глядачу в художній формі розповіли б про те, як наша країна жила з 1938 до 2014 року.

 

«Ми багато чого не проговорили в минулому і не робимо цього досі. Треба пояснити людям, чому нас так багато в Україні і ми такі різні. Чому сприйняття радянських символів на Західній Україні одне, на східній - інше, а в Криму - третє. Не треба цього боятися, потрібно проговорити, пояснити, що всі ці відмінності в погляді на життя - це минуле. Вони важливі, але в них не слід копирсатися до болю, треба рухатися вперед. Таким проектом ми могли б задати систему координат, примирити всіх з усіма. Цього нам не вистачає», - сказав керівник StarLightMedia.

 

Він також розповів, що наразі пишеться сценарій до серіалу про кріпачку, дія в якому відбувається біля Ніжина. «Читаєш сценарій і розумієш, що й досі нічого не змінилося, настільки прямі паралелі із сучасністю у відносинах різних прошарків суспільства. Ми хочемо зробити цей серіал дуже українським. Поки що не маємо на цей проект грошей, але я сподіваюся, що знімемо. Це буде такий перший великий український серіал», - розповів пан Бородянський, не уточнюючи, для якого каналу хочуть створювати цей продукт.

 

СТБ

 

Ключовою подією цього року телеканал СТБ називає створення ситкому власного виробництва «Коли ми вдома», що розповідає про еволюцію сімейних стосунків у п'яти пар. Режисер-постановник серіалу та директор StarLight Films Максим Литвинов розповів, що актори чимало імпровізують у кадрі, не лише пропонуючи рішення для реплік, а й долучаються до ідей щодо співпраці з рекламодавцями. «Вони підходять до product placement не як до «обязаловки», а творчо вводять товар у сюжет епізоду», - зазначив він.

 

 

Директор StarLight Films Максим Литвинов

 

Продюсер шоу «Все буде добре» та «Все буде смачно» Дмитро Кіцай розповів, як команді цих проектів вдалося отримати величезну довіру у глядача. За його словами, вкрай важливим є те, що ведуча Надія Матвеєва спілкується з глядацькою залою як з гостями, а з експертами - як з друзями. Пан Кіцай розповів також, що працівникам російського телеканалу СТС, який купив формат «Все буде добре», було складно уявити, що така манера може працювати. Крім того, всі поради, які звучать у щоденній програмі, команда ретельно перевіряє.

 

Він також розповів, що незабаром «телеканал СТБ вийде за рамки ТБ», почавши маркувати продукти «Добрим знаком». «З 1 грудня відбудеться епічна подія на українському ринку. Стартує наш проект "Добрий знак", у якому ми маркуватиме товари, ставлячи на них наш знак якості. Своїм успішними шоу "Все буде добре" ми отримали величезну довіру від глядача. Тож тепер ми, телеканал СТБ, перевірятимемо продукти для глядачів і гарантуватимемо їм якість», - заявив пан Кіцай.

 

 

Директор творчого об'єднання СТБ Дмитро Кіцай

 

Доповідь продюсера Олексія Гладушевського, творче об'єднання якого готує шоу «Зважені та щасливі», «Холостяк», а також реаліті «Супермодель по-українськи» для Нового каналу, стосувалася двошарової структури цих реаліті , яка забезпечує їхній успіх протягом багатьох сезонів. «Це тільки на перший погляд шоу «Зважені та щасливі» - про товстунів, які худнуть. Насправді воно промовляє: «Я сильніше, ніж я думаю». І такі подвійні смисли ми закладаємо не лише в суть кожного проекту, а й у кожний епізод», - сказав він.

 

Продюсер провокативних шоу СТБ «Детектор брехні» та «Давай поговоримо про секс» Олексій Удовицький стверджує, що ці проекти зроблено з метою допомоги людям, які цього потребують - або розкрити душу, або вирішити проблеми в сімейному житті. І, за його словами, це команді проектів вдається. Продюсер «X-фактора» зазначила, що їм з кожним сезоном дуже важко дивувати чимось новим, однак цього сезону допомагають нові судді.

 

Соціальні драматичні реаліті каналу - «Я соромлюсь свого тіла», «Кохана, ми вбиваємо дітей» та «Врятуйте нашу сім'ю» є ключовими для каналу, який своєю головною цінністю називає сім'ю. «Це непрості проекти. Глядача може шокувати насилля, йому буде важко його дивитися, однак ще гірше - закривати очі на правду». Ми справді допомагаємо хворим людям у першому проекті, проблемним сім'ям у другому і щасливі бачити результати цього», - заявив керівник творчого об'єднання СТБ Мирослав Домалевський. А за словами Сергія Назарова, «Врятуйте нашу сім'ю» - це шоу, яке найбільш характеризує цінності СТБ.

 

На презентації було оголошено, що у 2015 році нові сезони матимуть шоу «Холостяк», «Танцюють всі», «Україна має талант», «Я соромлюсь свого тіла», «Кохана, ми вбиваємо дітей», а також «Хата на тата», яка змінить слот. Крім того, канал працює над запуском нового медичного шоу (раніше СТБ повідомляв, що це буде щоденне ток-шоу про здоров'я, яке виходитиме в праймі буднього дня, а виробництвом програми займається творче об'єднання Дмитра Кіцая).

 

Телеканал СТБ наразі відмовився від продовження реаліті-шоу «Вагітна у 16» через високу вартість проекту.

 

 

 

ICTV

 

Основним досягненням телеканалу за 2014 рік видається поява гострої соціальної публіцистики про найактуальніші події. Про реалізовані проекти розповів керівник департаменту спеціальних проектів Олександр Семирядченко. За його словами, поява такого напрямку роботи стала «усвідомленим рішенням телеканалу, яке відповідає стану суспільства та країни». Мова йде про тижневик «Дістало!», документальні фільми «Революція гідності», «На передовій», «Правий сектор», «(Не) прихована війна», «Другий фронт. Перша вітчизняна», а також спецпроект до Дня незалежності «Україна 2041».

 

ICTV позиціонує себе телеканалом для чоловічої аудиторії, тож цей продукт створюється для активної групи глядачів, «не диванної сотні». За словами пана Семирядченка, однією із сильних сторін документальних фільмів про події на Майдані та Донбасі є оперативна їх підготовка. «Швидкість втілення тут є запорукою адекватності», - вважає він. Пан Семирядченко розповів також, що фільм «Революція гідності» показали декілька іноземних телекомпаній, а за результатами розслідувань проекту «Дістало!» вже притягнуто до відповідальності корупціонерів та порушників закону. «Щодня ми отримуємо по кількасот звернень від простих людей про їхні проблеми - вони сприймають нас як останню інстанцію», - зазначив пан Семирядченко.

 

 

Директор-президент каналу ICTV Олександр Богуцький

 

Із 27 січня телеканал оновить ранковий ефір - зараз готується старт двогодинного шоу «Ранок у великому місті». Про це повідомив продюсер каналу Андрій Слободян.

 

«Це шоу - розумне, доросле, практичне. Ми насамперед орієнтуємося на інформаційно-аналітичну подачу. В цьому шоу будуть топ-новини дня, їх оперативний аналіз. Ми хочемо дати змогу глядачу розібратися в непростих новинах, якими ми всі зараз живемо. Також ми активно будемо залучати аудиторію, яка багато користується інтернетом - робитимемо телеверсію френдстрічки в соцмережах, показуватимемо новини і відео, якими "вибухнув" інтернет», - розповів він.

 

Телеканал створює ранкове шоу, орієнтуючись на адиторію з різним інтелектуальним рівнем. «Ми умовно визначили три типи глядача - високоінтелектуальні, середнього рівня і нижчого. Для перших підготували розумних експертів-гостей, для других - наші ведучі все це простіше пояснять, а для третіх ми кожен блок закінчуватимемо гумором - відео з Youtube або жартами» - зауважив продюсер.

 

Програма матиме трьох ведучих - двох чоловіків та жінку, які ще не знайомі глядачу.

 

Для нового шоу телеканал спеціально будує справжнє кафе, куди зможуть приходити мешканці Києва. «Нашою студією буде реальне кафе в Києві, з вікнами на вулицю, куди кожен може зайти і поспілкуватися. Ми його спеціально будуємо. Тут ми не будемо створювати декорації, ми його обживаємо, привносячи все нові елементи», - розповів продюсер.

 

«Ранок у великому місті» пропонує рекламодавцям 8-10 годин щотижневих рекламних майданчиків.

 

 

Андрій Безрученко, маркетинг-директор ICTV, розповів, що ігрове шоу «Кріт», прем'єра якого відбулася цієї осені, є однаково цікавим різним віковим категоріям за рахунок різноманіття персонажів, їх психологічного розкриття, а також завдань. Він запевнив, що другий сезон шоу з Костянтином Стогнієм неодмінно буде, його заплановано на осінь 2015 року.

 

Також ICTV запланував адаптацію ситкому під робочою назвою «Бар» за американським форматом Cheers. Незабаром телегрупа StarLightMedia розпочне зйомки пілотного епізоду. Проектом керує Андрій Партика, режисером серіалу став відомий актор театру та кіно Дмитро Суржиков.

 

Цілий рік відбувався кастинг, і на цей момент уже підібрані актори на ролі 8 головних героїв. «Ми підібрали дуже хорошу команду акторів, серед яких є й досвідчені артисти, які грали головні ролі, і нові, знайдені нами таланти», - сказав пан Партика. Головну роль власника бару та бармена, колишнього футболіста гратиме шоумен Андрій Джеджула.

 

Серіал буде майже повністю українськомовним, лише один персонаж говоритиме російською. «Глядач уже довго чекав появи нашого, українського продукту, і тут ми сподіваємося стати одними з перших, задовольнити цю потребу, втіливши цей культовий серіал з дуже якісною, сильною сценарною базою», - додав пан Партика.

 

Ще одна новинка каналу - проект у жанрі реаліті, також за іноземним форматом. Керівник продакшн-компанії Friends Production Олексій Гончаренко розповів, що наразі адаптує для ICTV британський формат бізнес-реаліті The Apprentice («Учень»). «Це шоу виходило у 24 країнах, у багатьох країнах шоу мало багато сезонів. Зараз, коли Україна змінюється, саме час робити якісне шоу про бізнес - чесний, без корупції», - сказав пан Гончаренко.

 

Продюсер розповів, що героями стануть 8 жінок та 8 чоловіків. «Це нормальні молоді люди, які цікавляться бізнесом». Не фріки чи лузери. Це буде не постановочне комедійне реаліті, а справжнє шоу про бізнес», - зауважив пан Гончаренко.

 

Учасники шоу отримуватимуть різноманітні завдання в різних сферах бізнесу. Наприклад, реалізувати цілий ящик морепродуктів за один день або створити власну хімчистку. «Також ми запросимо до участі українського мільярдера, який даватиме поради молодим бізнесменам», - додав продюсер, не розкриваючи імені цього мільярдера. Вихід в ефір нового реаліті заплановано на осінь наступного року.

 

 

Операційний директор StarLightMedia Євген Бондаренко (у центрі) з колегами і партнерами

 

Новий канал

 

Творче об'єднання Вікторії Бурдукової та Анни Жижі презентувало трейлер шоу «Стажери» , яке стартує на Новому каналі в новому сезоні, та розповіли, які оновлення переживе «Ревізор» у п'ятому сезоні, що вийде навесні.

 

Після переходу Ольги Фреймут на «1+1», у «Ревізорі» буде новий ведучий. Хто саме - творці поки не розкривають. Крім того, команда почне перевіряти нові об'єкти - супермаркети. «Ревізор» видаватиме закладам нову табличку, більш надійну від підробок. За словами пані Жижі у проекту також з'явиться «нова інтонація». «У цей непростий час для нашої країни ми будемо більш людяними, особливо до невеликих закладів у маленьких містах», - пояснила шеф-редактор проекту.

 

Також Новий канал оголосив, що шоу «Серця трьох» матиме другий сезон -він вийде в березні. Крім того керівник творчого об'єднання каналу Олена Маторіна розповіла про два нові любовні реаліті, які глядачі побачать незабаром. Це шоу «Любов на мільйон» та «Звичка одружуватися».

 

«Любов на мільйон» - реаліті-шоу, яке обіцяє стати для дівчат інструкцією зі знайомства з хлопцями. «Зараз в Україні така ситуація, коли на одного чоловіка приходиться від 4 до 7 жінок. Тож знайти і завоювати коханого непросто. Ми робимо програму про те, як жінка може успішно зробити перший крок», - розповіла пані Маторіна.

 

У реаліті візьмуть участь три учасниці, різні за характером. «Але глядачки в кожній зможуть упізнати себе і зрозуміти, як варто знайомитися їм», - зазначила продюсер.

 

«Звичка одружуватися» - це власна розробка Нового каналу, романтично-пригодницьке реаліті про пари, які збираються створити сім'ю. У проекті беруть участь 12 пар. Кожній з них пропонується поїхати на один тиждень в екзотичну країну, де перед тим, як одружитися, їм треба буде виконати 5 непростих завдань, які стануть випробуваннями для їхніх почуттів. Кожна пара їде в іншу країну. Ведучим шоу буде Андрій Бєдняков.

 

 

М1

 

Керівник телеканалів М1 та М2 Валентин Коваль показав промо-ролик про «повне перезавантаження» каналів. З 1 листопада на М1 виходять інформаційні випуски з новинами країни та світу не лише зі світу шоу-бізнесу. Нещодавно телеканал М1 та М2 анонсувавали початок мовлення у форматі 16:9, а також вихід протягом 12 годин прямоефірних програм з нової студії каналу М1 з вівторка по суботу. М1 також оновить графіку.

 

 

Гості презентації

 

Інтернет

 

Директор з розвитку StarLightMedia Ірина Андрющенко розповіла, що компанія створила єдину платформу для всіх ресурсів холдингу в інтернеті - майданчик для контенту та реклами. «Група зробила єдину медіаплатформу, де знаходяться всі ресурси компанії. Ми побудували найбільшу відеомережу в Україні, що охоплює понад 70% аудиторії, це 137 майданчиків. Наше відео стало значно більш доступним. Тепер усі творчі об'єднання зможуть напряму працювати зі своєю аудиторією - бачити, яка вона, як вона реагує, чи цікавий їй додатковий контент, відео, яке не ввійшло в ефір чи передпрем'єрні покази. Все це доступно і для спонсорів», - зазначила вона.

 

StarLightMedia також створила спеціальну версію телевізійного контенту для інтернету. «Ми створили діджитал-версію шоу «Все буде добре» з бренд-інтеграцією. У Росії не було таких проектів. Ми зняли п'ять відеороликів, у яких якість така ж, як для ТБ», - зазначила пані Андрющенко, а також продемонструвала ролик про капсули для прання, в якому їх «перевіряє» ведуча «Все буде добре» Надія Матвеєва. Зі слів пані Андрющенко, в такій співпраці рекламодавець може дозволити собі більше, ніж на ТБ, про його товар можна буде розповісти детальніше, показати його в дії - і все це в ненав'язливлому форматі, «який сприймається як порада».

 

Ірина Андрющенко заявила, що наступного року компанія хоче запустити повноцінний перегляд другого екрану (second screen) в інтернеті, який стане невід'ємною частиною декількох шоу. «Ми розуміємо, як нас дивиться аудиторія, знаємо, що паралельно з телеефіром, велика її частина сидить в інтернеті, і там на наших сайтах вона отримає все, що їй треба, так само, як і в мобільних додатках», - сказала вона.

 

Компанія вже готова анонсувати для рекламодавців появу угод «ТБ+інтернет» (комплексний продаж рекламних можливостей на ТБ і в інтернеті), додала пані Андрющенко.

 

 

***

 

 

Володимир Бородянський

 

Підбиваючи підсумки презентації, керівник StarLightMedia Володимир Бородянський запевнив, що ринок виживе, і телеканали групи продовжуватимуть робити нові цікаві проекти. «Ми віримо в себе, в Україну та в те, що ми можемо її змінити. Ми задаємо ціннісні орієнтири. На ринку ходили різні чутки. В тому числі, що тепер усе буде дуже погано. Я б сказав: буде погано, але не сильно. У нас працюють дуже талановиті люди, і якщо десь нам не вистачить грошей, візьмемо ентузіазмом», - резюмував він.

 

Фото надані прес-службою StarLightMedia

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8729
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду