У Києві та Криму роздають фальшивий «Коммерсантъ»

14 Жовтня 2010
20736
14 Жовтня 2010
10:33

У Києві та Криму роздають фальшивий «Коммерсантъ»

20736
У Києві та Криму роздають фальшивий «Коммерсантъ»

14 жовтня у Києві біля станцій метро невідомі люди роздали фальшивий спецвипуск газети «Коммерсантъ», присвячений голові Ради міністрів Криму Василю Джарти. Про це пише «Український тиждень».

 

Газета має шапку і вихідні дані московської редакції «Коммерсанта», налічує 4 сторінки А-3 формату. Окрім кількох невеликих публікацій головне місце випуску займає текст під назвою «Крымский паханат». Публікація насичена фразами на зразок «нельзя возражать паханам Джарты», «ушлый человек. Сам себе хозяин. Абсолютно не терпящий всяких там крымчан». «Его, скорее, нужно было отправить в какой-нибудь Галицкий регион - во Львов или в Тернополь, чтобы он там все разрушил».

 

За інформацією «Українського тижня», головною ідеєю випуску є те, що Василь Джарти «замінив усіх місцевих фахівців макіївськими, створивши таку систему, що відтепер з кожного бізнесу потрібно платити особисто йому. Тим часом «на протяжении пяти мрачных оранжевых лет крымчане буквально выстрадали себе право на особый статус в новой Украине», - стверджує невідомий автор статті.

 

Головний редактор «Коммерсантъ-Украина» Андрій Гоголєв зазначив, що фальшивки ще не бачив, однак йому повідомили, що така ж газета розповсюджується і в Криму. За його словами, розслідуванням цього «чорного піару» буде займатись київська, а не московська редакція. Рішення про це буде прийнято, як тільки представники «Коммерсанта» ознайомляться з текстом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20736
Читайте також
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Г
4965 дн. тому
правда - то, что, если никто не станет финансировать газету, то как она сможет выходить? вот над этим счас там и думают.
Г
4965 дн. тому
правда - то, что, если никто не станет финансировать газету, то как она сможет выходить? вот над этим счас там и думают.
2 hr
4965 дн. тому
правда?
коля
4965 дн. тому
рекламная акция газеты коммерсант у них проблемы в последнее время с качеством текстов
HR
4965 дн. тому
Украинский коммерсант на грани закрытия. Причина - убыточность газеты. Люди массово ищут работу. Поэтому редакция воспользовалась такой возможностью заработать. Естественно, никто этого не признает.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду