Журналіста «Коммерсанта» Артема Скоропадського викликають до міліції

20 Травня 2010
16796
20 Травня 2010
18:14

Журналіста «Коммерсанта» Артема Скоропадського викликають до міліції

16796
Журналіста «Коммерсанта» Артема Скоропадського викликають до міліції

Журналіста української газети «КоммерсантЪ» Артема Скоропадського викликають до Шевченківського райвідділу міліції у справі про бійку біля Міністерства освіти і науки 17 березня. Про це ТК дізналася від самого журналіста.

 

За його словами, 18 травня йому зателефонував слідчий і запропонував зустрітися 20 травня. «Я відповів, що цілий день буду зайнятий. Тоді він запропонував самому визначити дату, коли я зможу прийти. Наскільки я зрозумів, слідчий проводить повторний збір свідчень зі свідків», - розповів він ТК.

 

За словами Артема Скоропадського, 17 березня він за редакційним завданням був на мітингу біля Міністерства освіти і науки проти нового міністра Дмитра Табачника, де сталося кілька сутичок, зокрема, бійка члена Конгресу українських націоналістів Миколи Коханівського з віце-президентом Центру системного аналізу і прогнозування, помічником міністра освіти і науки Віктором Вороніним. 18 березня в «Коммерсанті» вийшов його репортаж про подію.

 

«Коли Коханівського викликали на допит, його адвокат попросив мене написати свідчення. Я їх написав», - зазначив журналіст. Після цього його не викликали ані до міліції, ані до суду, який визначав запобіжний захід для Коханівського.

 

«Хочеться вірити, що нинішній виклик не пов'язаний з політикою. Однак мене насторожує, що це відбувається паралельно з цензурними скандалами», - додав він.

 

Прес-офіцер Шевченківського району Марина Макаренко сказала ТК, що це звичайна процедура, коли слідчий викликає для уточнення свідчень.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16796
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду